Planten in de klas bieden concentratie en plezier

Planten in de klas bieden concentratie en plezier

De zomervakantie is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Dat planten een ruimte opleuken was al bekend, en ook in het klaslokaal kan een plantje zorgen voor net dat extra beetje sfeer. Ook hebben planten een andere hele belangrijke functie, namelijk dat ze kunnen zorgen voor een betere concentratie bij de leerlingen.

Dit is onderzocht en uit dit onderzoek bleek dat de stemming van leerlingen langdurig verbeterde door planten. De leerlingen bij wie planten in de klas waren geplaatst, gaven aan zich vrolijker te voelen, terwijl de stemming bij leerlingen in klassen zonder planten gelijk beef.

Het onderzoek wees ook uit dat de concentratie van leerlingen verbeterde. Een groep leerlingen uit een klas met planten scoorde beter op een test dan leerlingen in een klas zonder planten.

"Dit zijn hele mooie resultaten en alle juffen en meesters willen nu natuurlijk massaal planten gaan shoppen", zo reageert groothandelscentrum Pyramide op het onderzoek. "Het is natuurlijk niet de bedoeling dat zij hun handen vol hebben aan de planten. Ze hebben het immers al druk genoeg met de leerlingen. De voorkeur zal dus wel liggen bij een makkelijke plant kan ik me zo voorstellen. Je kan dan denken aan Asparagus Densiforus, Chlorophytum Comosum (graslelie), Cyperus (parapluutje), Haworthia, Kalanchoe, Sanseviera, Lidcactus. Zoek ze maar eens op. Wij weten zeker dat het klaslokaal ervan opknapt."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v