Scouten, scouten en nog eens scouten...

Scouten, scouten en nog eens scouten...

Alles draait om goed scouten. Alleen met een goede monitoring van de ontwikkeling van ziekten en plagen in het gewas, kunnen telers hun gewasbescherming op orde houden en toewerken naar een weerbare plant en weerbaar teeltsysteem. Nieuwe (ondersteunende) monitoringstechnieken kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

Dit was de rode draad in een paneldiscussie met enkele deskundigen uit het veld en zo’n veertig aanwezige telers op woensdag 24 april tijdens de Gewasbeschermingsdagen Groenteteelt in Naaldwijk, een initiatief van Glastuinbouw Nederland en Vertify.

“Hoe eerder je een plaag ontdekt, hoe beter je die kunt aanpakken, liefst pleksgewijs en kleinschalig, voordat het uit de hand loopt. In de ene teelt is dat makkelijker dan in de andere. Bovendien willen we daarbij een evenwicht bereiken in de ‘dierentuin’ oftewel de plaaginsecten en hun natuurlijke vijanden”. Zo leidde Liesbeth Nijs, themaspecialist Plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland, de discussie in. Monitoren gaat volgens haar  essentieel worden op glasgroentenbedrijven.

In het discussiepanel hadden zitting: Lisa Broekhuizen (technisch adviseur groenteteelt bij Koppert), Bruce Schoelitsz (docent/onderzoeker entomologie bij HAS Academy Den Bosch), Bram Tijmons (PATS Indoor Drone Solutions, Delft) en Teddy Hriskova (gewasbeschermingsspecialist bij Looye Kwekers).

Lees hier meer

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v