Mooie scores bij productcompetities Roos

01-07-2022    09:49   |    Goedemorgen

Meijer Roses uit Pijnacker en Fransen Roses uit De Lier zijn de winnaars van de zesde productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet. De in totaal 127 inzendingen uit Nederland, Japan, Kenia, Ethiopië en Israël zijn in een bijzondere show verwerkt, waarvan het publiek de komende dagen volop kan genieten.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en gastspreker Guido Thys, die zich ‘de minst gevraagde spreker van Nederland’ noemt, reikten tijdens de Productdag Roos in het Auditorium van The Greenhouse de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep Roos grootbloemig viel ten deel aan Meijer Roses uit Pijnacker met ‘Rosa grootbloemig Pearl Avalanche+’ met een score van 9.33. De eerste prijs van de productgroep Rozen kleinbloemig en trosrozen was met een score van 9.33 voor Fransen Roses uit De Lier met ‘Rosa tros Bandolero’.

Floriade Excellence Award 2022
Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. De heer Piet Wapperom van Stimuflori reikte de award dit keer uit aan Fransen Roses uit De Lier voor hun 'Rosa tros Kate-Lynn'. Het juryrapport sprak van de echte wow factor voor deze klassieke trosroos met bijzonder mooie kleuren. Met wit aan de buitenkant en roze aan de binnenkant straalt de emotie je tegemoet en is het een schitterend effect. De Rosa Kate-Lynn heeft mooie gelijke knoppen met een volle tros. Er is zeker nog een mooie toekomst voor deze prachtige trosroos.

Consumentenkeuring
De inzending van Van der Hulst Rozenkwekerijen uit Meterik met Rosa grootbloemig ‘Jumilia’ en de inzending van J & K Rosa BV uit Berkel en Rodenrijs met de Rosa tros Cheerfull zijn beide met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 20 inzendingen van verschillende cultivars met de hoogste scores uit de beide gehouden productcompetities.

De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 13 juli a.s. en betreft zomerbloemen overig en Gerbera. Aanmelden kan via https://competitions.floriade.com/. De agenda van de competitiedagen is hier te vinden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....