Hydrangea eert Anna Achmatova

Hydrangea eert Anna Achmatova

Anna Achmatova was één van de belangrijkste Russische dichters van de 20e eeuw. Zij werd genoemd op de 'short list' voor de Nobelprijs voor Literatuur in 1965 en zij is nog steeds zeer bekend en geliefd in Rusland. In 2021 is het precies 100 jaar geleden dat haar bundel "Podorozjnik" werd gepubliceerd. Een bundel met haar meest romantische gedichten. Alle reden om juist nu Anna Achmatova te eren, vonden Sobolj en Flower Experience.

Op initiatief van Sobolj en Flower Experience hebben vooraanstaande Russische bloemisten, de coryfeeën Natalja Korjakina en Vladimir en Aleksandr Bermjakov hun creativiteit ingezet om bij het graf van Anna Achmatova in Komarovo met een pracht aan bloemwerken met hortensia het eerbetoon tot uiting te brengen.

Juist hortensia heeft de impact om bij zo'n bijzondere gebeurtenis het gevoel op te roepen dat past bij de romantische gedichten van Achmatova.

De Nederlandse consul-generaal uit St. Petersburg, de heer Lionel Veer, was op uitnodiging van Sobolj aanwezig in Komarovo. Hij was onder de indruk van de bijeenkomst.

"Het was heel bijzonder om de prachtige Nederlandse hortensia's op het graf van Anna Achmatova in Komarovo te zien en te luisteren naar de aanwezige floristen die haar gedichten voorlazen", aldus de heer Veer. "Sobolj en Flower Experience hebben laten zien dat de combinatie van Nederlandse bloemen, creativiteit en artistiek talent tot heel bijzondere prestaties kan leiden. De handel in bloemen is voor Nederland heel belangrijk wereldwijd en ook in Rusland zijn onze bloemen bijzonder geliefd. De kwaliteit en schoonheid van onze bloemen zijn de basis voor een goede relatie met de kopers", vervolgt de Nederlandse consul-generaal.

Bekijk hier een impressie van de bijeenkomst

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v