'Betere monitoring door Deltatrap en feromonen'

09-06-2021    10:55   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Telers kunnen meer uit de monitoring van plagen halen door gebruik te maken van diverse soorten feromonen. Dat zei Eric Kerklaan van HortiPro vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Feromonen, zoals PheroDeixis en PheroThrips, worden gebruikt bij het identificeren, signaleren en monitoren van verschillende plagen in de kas. Door feromonen in te zetten, in combinatie met de Deltatrap (zie foto onder) kun je in de kas nauwkeuriger monitoren en dus sneller ingrijpen indien nodig. "Gebruik de Deltatrap in combinatie met een soort specifiek feromoon. Hierdoor worden mannelijke insecten naar de val gelokt. Ze vliegen naar binnen, raken vermoeid en blijven plakken aan de lijmplaat. Bij controle van de vallen is eenvoudig te controleren of er vlinders of motten in de val aanwezig zijn. Hier kan men dan op tijd en op de juiste manier op anticiperen", aldus Kerklaan

Op Paprika vertelde Erik Kerklaan verder hoe feromonen precies werken en wat de meerwaarde is. Ook Jürgen Brokelman van HortiPro en Richard van Spronsen van Van Iperen werden in de uitzending gebeld om hun ervaringen te delen.

Wil je het volledige gesprek terugluisteren, ga dan naar goedemorgen.podbean.com.Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws