Agenda substraatsector: Een sterke onmisbare basis

28-09-2020    10:03   |    Goedemorgen

THEMA SUBSTRAAT - Met de beleidsagenda 'Een sterke, onmisbare basis' heeft de Vereniging Potgrond- en Substraatfabrikanten Nederland (VPN) recent een ambitieuze agenda voor de toekomst gepresenteerd. De substraatsector zet zich in voor een continue verbetering met betrekking tot kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van substraten en stelt hiervoor ambitieuze doelen.

De Vereniging Potgrond- en Substraatfabrikanten Nederland (VPN) wil haar positie als sterke en herkenbare vertegenwoordiger voor de substraatsector verder professionaliseren. Dit vraagt om een sterke basis, en deze beleidsagenda voor de periode 2020 tot 2025 vormt daarvoor het fundament. De beleidsagenda geeft een overzicht van de aard en omvang van Nederlandse substraatsector en laat zien waar de ambities van de VPN liggen. Zo streeft de vereniging ernaar om haar zichtbaarheid te vergroten, zowel richting de leden als naar externe partijen toe. Verder gaat de vereniging een meer proactieve rol spelen in de belangenbehartiging gericht op de realisatie van deze agenda.De sector produceert jaarlijks ruim 7 miljoen m3 substraat (omzet € 395 miljoen) en biedt in Nederland werk aan 850 medewerkers (fte).

De titel ‘Een sterke, onmisbare basis’ wijst er nog eens op dat substraat – in al zijn vormen en samenstellingen - cruciaal is voor de tuinbouw en daarmee voor de beschikbaarheid van voedsel. Daar bovenop is substraat essentieel voor een groene en kleurrijke leefomgeving. Kortom, substraat is een belangrijke basis voor een betere, leefbare aard.

Bekijk hier de beleidsagenda


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws