'Peloton meekrijgen om sector vitaal te houden'

'Peloton meekrijgen om sector vitaal te houden'

In de rubriek ‘Regiovoorzitter in beeld’ laat Glastuinbouw Nederland maandelijks een voorzitter van een regio van Glastuinbouw Nederland aan het woord over zijn of haar bestuursactiviteiten, ondernemerschap en visie op de actualiteit. Dit keer: Ilone Ammerlaan, voorzitter van regio Oostland van Glastuinbouw Nederland.

“Ja hoor, je mag me allereerst best aanspreken als ondernemer. Dat heb je met de andere voorzitters ook gedaan.” Het is de enigszins verrassende openingszin van Ilone Ammerlaan, voorzitter van regio Oostland. Het boek van Plantise, het op-kweekbedrijf waar ze deel uitmaakte van de directie, leek immers gesloten. “Klopt, maar als aandeelhouders hebben we de sleutels teruggekregen om de lopende zaken af te handelen en de systemen vooralsnog in de lucht te houden. Alle locaties in Nederland zijn verkocht, in het buitenland gedeeltelijk.” Zakelijkheid is nu vereist, maar de pijn is voelbaar. “Ik ben nu eenmaal een echte ondernemer.”

Dat maakt dat Ilone Ammerlaan zich heel goed kan verplaatsen in de glastuinbouwondernemers die als gevolg van onder andere de energiecrisis ingrijpende maatregelen hebben moeten nemen het afgelopen jaar. “Het meeste leef ik mee met al die medewerkers die zich tientallen jaren volop hebben ingezet voor het bedrijf dat moet stoppen.” Maar net als veel glastuinbouwondernemers heeft ook zij zich de afgelopen tijd de vraag gesteld: wat nu?

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel