'Kijk verder dan je eigen sector en werk samen'

'Kijk verder dan je eigen sector en werk samen'

Bij de stijging van gasprijzen tijdens de oorlog tussen Rusland en Oekraïne kwam wel de schrik: 'Verdorie, we hebben niet meer de tijd tot 2040 om van het gas af te komen. We moeten eerder wat doen'. Het zijn de woorden van Marcel Dings, aardbeienteler uit Venlo, in gesprek met Interpolis.

Ooit begon hij in de kas van zijn buurman met 1 hectare aardbeien. Nu heeft zijn bedrijf 5 locaties en bijna 30 hectare aardbeien onder glas. De glastuinbouwsector heeft de ambitie om klimaatneutraal te worden in 2040. Marcel is samen met zijn compagnon Peter van den Eertwegh aardig op weg, al hebben zij ook tegenslagen.

Is het realistisch dat de glastuinbouw met de energietransitie vooroploopt in de wereld? Marcel stelt zichzelf de vraag en geeft meteen het antwoord: "We hebben in Nederland een mooi klimaat, een goede infrastructuur, veel kennis en toeleveranciers. Alle knowhow zit hier én is de wereld over gegaan. Dan geef je deze goede uitgangspositie als productieland niet op; natuurlijk dienen we als Nederland koploper te zijn!"

Lees hier verder

Bron: Interpolis

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v