Plantform deelt visie op digitaliseren sierteelt

Plantform deelt visie op digitaliseren sierteelt

Tijdens de algemene ledenvergadering heeft Plantform haar visie op digitalisering binnen de sierteeltsector gedeeld door het publiceren van een whitepaper. Hierdoor kunnen de leden reageren op de interne veranderingen die nodig zijn om de digitale ontwikkelingen binnen de keten om te zetten in kansen.

In deze visie worden de ontwikkelingen op korte, middellange en lange termijn uiteengezet. Er wordt richting gegeven hoe deze ontwikkelingen binnen de eigen bedrijfsvoering, in het bijzonder op het gebied van planning, aanbodbeheer en commercie, vormgegeven kunnen worden.

Ook werd tijdens deze bijeenkomst een protocol gedeeld hoe cyber security van de eigen organisatie verhoogd kan worden in samenwerking met de eigen ICT-partner en de technische toeleveranciers. Een ander onderwerp was ‘Horizon 2028’. Hierin heeft het bestuur met de leden vastgelegd welke thema’s relevant zijn voor de achterban om mee aan de slag te gaan in de komende vier jaar. Hierbij kwam ook de samenwerking met Floriday aanbod, waarbij het belang van de onderlinge verbinding tussen Floriday, Plantform kwekers en klant werd onderstreept. Vervolgens is er actief aan de slag gegaan met artificial intelligence. ChatGPT kwam uitvoerig aan bod. Inmiddels hebben de leden ‘prompten’ tot een ware kunst verheven. Tot slot namen bestuursleden Stefan van der Knijff en Martijn Vreugdenhil afscheid van hun rol in het bestuur. Ze zijn bedankt voor hun belangrijke bijdrage aan het realiseren van de Plantform visie. Joost Jansen (Plantanious) en Leo de Vries (KP Holland) treden toe tot het bestuur. Vanaf begin 2024 neemt Leo de Vries de voorzittersrol over van Jos ten Have, die als bestuurslid actief blijft.

Plantform verenigt de belangen van ruim 60 potplantenkwekers binnen het digitale domein. Doorontwikkeling van digitalisering van commerciële processen met Floriday en de kansen van digitalisering voor potplantbedrijven en de praktische vertaalslag naar de eigen organisatie zijn onderdelen van de Plantform-agenda. Hiermee brengt Plantform samen met haar leden de potplantenbedrijven in een optimaal gedigitaliseerde uitgangspositie.
 

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v