Inspiratieweek over verwerken reststromen

Inspiratieweek over verwerken reststromen

Wat moet je weten over de verwerking van restromen en nieuwe bio-circulaire ketens? En vervolgens: hoe pak je dat aan? Die vragen komen volgende week onder meer aan bod tijdens de Inspiratieweek verwerkingstechnologie reststromen. Er zijn twee kansen om deel te nemen aan deze inspiratieweek, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

18 september: Bijeenkomst Excursie NewFoss en ondernemerschap. Eind 2015 werd in Uden de eerste proeffabriek van New Foss geopend: een bioraffinage waar dagelijks tonnen reststromen uit de agrarische sector worden omgezet in vezelmateriaal. Momenteel met een productiecapaciteit van 10 ton vezelmateriaal per dag. Tijdens een excursie leren we over de werkwijze én de ambitie van deze unieke fabriek. Voorafgaand aan de rondleiding door Geert van Boekel zijn er korte pitches van ondernemers Michiel Penninx (Penninx Aardbeien), Ben Rooijackers (CCZ) en Leo Verbeek (BioVerbeek)!

20 september: Seminar + infomarkt technieken vier toepassingen. In het LivingLab van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland op het terrein van Dijkshoorn Bleiswijk ontwikkelen partijen nieuwe oplossingen voor het verwaarden van reststromen. Op 20 september vindt er een inhoudelijk seminar plaats met pitches over bewerkingstechnieken. Sprekers zijn: Marloes Arkesteijn, Matthijs Dijkshoorn, Tine Van Laere (U Gent), Alexander van Tuyll van Serooskerken (WUR Plant) en Livio Bod (Spaak CS) en Koen Meesters (WUR-FBR). Daarna is er een lunch en informatiemarkt met bijdragen van onder andere VanHier, ACB, VARTA-ValorisatieLab, Nettenergy BV, Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland, en Dijkshoorn Bleiswijk.

Beide bijeenkomsten zijn bijna volgeboekt. Kijk hier voor meer informatie en om alsnog aan te melden.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v