Drie nieuwe deelnemers Seasons Trade Fair

Drie nieuwe deelnemers Seasons Trade Fair

Zes Nederlandse plantenkwekers halen deze week hun afnemers gezamenlijk naar het Westland tijdens de Seasons Trade Fair. Duurzaam telen en produceren is het centrale thema van de beurs. “We hebben dit jaar de beurs uitgebreid met drie nieuwe bedrijven. Met verschillende assortimenten, maar met dezelfde benadering van de uitdagingen in onze sector”, vertelt Pim van der Knaap van KP Holland.

De deelnemers van het begin zijn KP Holland, VDE Plant en Oriental Group. Zij zijn blij met de nieuwe toetreders Maarel Orchids, Ubink (cactus en succulenten) en Esperit (groene kamerplanten en arrangementen). Gezamenlijk laten de zes sierteeltbedrijven hun aanwinsten in het assortiment, nieuwe concepten, gemengde trolley deals en productinnovaties zoals duurzame verpakkingen zien.

“Om de beurs meer body te geven hebben we een aantal bedrijven benaderd uit verschillende productgroepen, maar met hetzelfde DNA als wij. Dit zijn allemaal ondernemers die hetzelfde omgaan met uitdagingen waar de sector voor staat en die duidelijke keuzes hebben gemaakt in strategie en aanbod”, aldus Van der Knaap, commercieel directeur van KP Holland. Met die uitdagingen doelt hij vooral op de verduurzaming waar telers in alle opzichten mee bezig zijn. Daarom is het motto van het relatie-evenement dit jaar ‘de duurzame beurs van de toekomst’. “We willen de boodschap uitdragen dat de Nederlandse sierteelt volop in beweging is om te verduurzamen.” De ontvangers van dit verhaal zijn inkopers van planten bij exporteurs, retailers en bloemisten uit heel Europa.

De binnen- en buitenlandse inkopers zullen uitgebreid bijgepraat worden over de nieuwste productontwikkelingen van de zes bedrijven en hun inspanningen in duurzaam telen. “Wij doen bijvoorbeeld proeven met veenvrije substraten. Ook vertellen we hoe we werken aan energiezuiniger telen met minder energieverbruik”, vertelt Van der Knaap. Dankzij het maken van een footprint van alle producten weet de kwekerij wat het effect is van alle duurzaamheidsinspanningen.

De Seasons Trade Fair bestaat sinds 2007 en is bedoeld om relaties te ontvangen en echt de tijd te kunnen nemen om hen bij te praten en samen te sparren. “Daarom zijn de meeste afspraken tevoren al gemaakt.” Dit jaar vindt de beurs plaats van 26 tot en met 29 september bij KP Holland in Naaldwijk, Kasteelweg 16. Met het Innovation Lab heeft het KP Holland een ideale ruimte om de nieuwe seizoensassortimenten te presenteren, volgens de organisatoren. De afgelopen jaren vond de beurs plaats bij Oriental Group in Bleiswijk.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v