Wojciechowski nieuwe EU-chef landbouw

09-10-2019    05:30   |    Goedemorgen

Wojciechowski kan toch aan de slag als de nieuwe Europese Commissaris van Landbouw. De Poolse kandidaat voor Europees Commissaris van Landbouw Janusz Wojciechowski krijgt alsnog de goedkeuring van het Europees Parlement. De Pool gaf tijdens een eerste hoorzitting op 1 oktober een bijzonder zwak optreden, maar deed het op dinsdag 8 oktober aanmerkelijk beter.

Na een eerste hoorzitting met de landbouwcommissie van het Europees Parlement moest Wojciechowski 7 schriftelijke vragen beantwoorden en terugkeren voor een nieuwe hoorzitting. Wojciechowski volgt de Ier Phil Hogan op, die de komende legislatuur de positie van Europees Commissaris van Handel zal bekleden.

VVD-Europarlementariër Jan Huitema laat het volgende weten over de benoeming: “Janusz heeft de goedkeuring gekregen van het Europees Parlement, maar wat mij betreft heeft hij het met hakken over de sloot gehaald. Wojciechowski had vandaag een sterker verhaal dan vorige week, maar mijn zorgen over zijn geschiktheid voor deze rol zijn niet helemaal weggenomen. Ik zal zijn werk dan ook goed in de gaten houden de komende tijd, zodat hij zich aan zijn opdracht houdt om te werken aan een Europees landbouwbeleid dat werkt voor de boer.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws