Wim Peters neemt kassen Greenco Someren over

Wim Peters neemt kassen Greenco Someren over

Na enkele maanden voorbereiding neemt Wim Peters Kwekerijen Greenco Productions en De Driemaster in Someren over van Greenco. Daarmee verdubbelt het bedrijf in omvang. "De overname is een gevolg van de toegenomen vraag naar onze tomaten", verklaart Wim Peters. "Deze stap past binnen onze visie voor de toekomst."

Met de overname verdubbelt Wim Peters Kwekerijen in areaal van 16 naar 31 hectare. De locaties liggen op een steenworp afstand van elkaar in Someren. Enkele maanden geleden zijn beide bedrijven gestart met een verkenning, die resulteert in een overname per 1 april 2020.
 
Op 23 juni 2016 werden de bedrijven van zowel Peters als Greenco zwaar getroffen door een hagelbui, waardoor de productie voor een jaar volledig stagneerde. Voor het familiebedrijf, Wim Peters, dat al meer dan honderd jaar tomaten teelt, was dit een goed moment om nieuwe strategische doelen te formuleren en een nieuwe organisatiestructuur te ontwikkelen. Hierdoor wist Peters in 2017 terug te komen, met nieuwe opstanden en een kasinrichting die volledig gericht is op een duurzame en innovatieve teeltwijze.  
 
Peters veranderde in dat jaar van afzetstrategie. Hij legde onder andere contacten met buitenlandse telers en hun handelspartners. "Veel afnemers wilden graag zaken met ons doen vanwege onze duurzame teeltwijze, dus daar lag een kans. We hebben gekozen voor een breder assortiment tomaten en werken nu nagenoeg volledig vraaggestuurd", legt hij uit. Deze strategie bleek te werken. De toenemende vraag was mede de aanleiding voor de overname.
 
Peters: "Het is een lastig moment om de overname bekend te maken, vanwege de grote impact van de coronacrisis. Daarom breng ik deze boodschap met trots, maar ook met gepaste bescheidenheid. Op de eerste plaats komt natuurlijk de gezondheid van de mensen om ons heen. Voor de toekomst willen we doorgaan met onze visie om duurzaam en innovatief tomaten te telen, verpakken en verkopen aan onze (inter)nationale klanten. Wij leveren een bijdrage aan de behoefte van onze klanten, waarbij kwaliteit, langdurige en eerlijke relaties centraal staan."  
 
De bestaande teelten van Greenco Productions en De Driemaster worden door Greenco afgenomen. Opvolgende teelten worden vraaggestuurd ingevuld. Wim Peters bedankt Flynth adviseurs en accountants voor hun expertise. Rabobank Peelland Zuid financiert het bedrijf. Wim Peters Kwekerijen is lid van Royal ZON Fruit & Vegetables.

Reactie Greenco
Greenco laat zelf weten dat het met de eigendomsoverdracht zijn eerder ingezette strategische heroriëntatie verder gestalte geven. Het bedrijf gebruikt de lastenvermindering voor de versterking van productinnovatie en de ontwikkeling van merkconcepten. Ook zal Greenco duurzaam blijven inzetten op het vermarkten van zijn merkpositie op het gebied van premium snackgroenten.

Speerpunt voor Greenco bij het afbouwen van de eigen productiefaciliteiten en het versterken van de innovatiekracht is het aansluiten en inspelen op de trend naar gezonde voeding en levensstijl. Hiervoor wil Greenco nieuwe concepten ontwikkelen en het huidige productportfolio verder uitbreiden. Dat zal gebeuren in samenwerking met andere marktpartijen. Greenco blijft ook deelnemen in veredelingsactiviteiten.

Robert Ketelarij, CEO Greenco: "In ons Strategisch Businessplan kiezen wij voor groeien in kansen door het verminderen van onze lasten. De nadruk ligt niet meer op zelf produceren, maar op het aangaan van samenwerkingsverbanden, co-creaties en partnerships, inclusief het verkoopkanaal. Wij sluiten ook weer beter aan op de doelstellingen van de oprichters van Greenco. Het bedenken, vermarkten en verpakken van premium merken voor snackgroenten, zoals Tommies."

Greenco produceerde in de deels belichte kassen in Someren snacktomaatjes en experimenteerde er ook met nieuwe rassen trostomaten. Greenco-medewerkers die direct bij het werk in de kassen in Someren betrokken zijn, gaan met behoud van hun huidige arbeidsvoorwaarden over naar Wim Peters Kwekerijen. Overige medewerkers van Greenco in Someren blijven in dienst van Greenco.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v