Wat zijn de voor- en nadelen van bioclips?

Wat zijn de voor- en nadelen van bioclips?

De vraag naar bioclips stijgt door de toenemende aandacht voor duurzaamheid in de tuinbouw. Biologisch afbreekbare clips hebben een aantal voordelen ten opzichte van de plastic clips, die de werking op plantenresten aan het eind van het teeltseizoen hinderen. Maar ook een aantal nadelen. De specialist van Royal Brinkman vertelt hier meer over:

Er zijn momenteel twee alternatieven mogelijk voor de veelgebruikte plastic clips, namelijk; metalen ringetjes en bioclips. Steeds meer kwekers stappen als gevolg op de huidige duurzaamheidstrend over op bioclips. Doordat bioclips biologisch afbreekbaar zijn kunnen ze na de oogst op de composthoop. Dit is goed voor het milieu en hiermee een duurzame oplossing voor de plastic clips.

De meeste bio tomatenclips zijn gemaakt op basis van zetmeel of melkzuren en zijn composteerbaar volgens DIN EN 13432. Dit maakt ze gecertificeerd voor industrieel composteren. In de tuinbouwsector wordt er steeds meer aan het milieu gedacht. Een belangrijke trend hierin is het overstappen op biomaterialen.

Composteerbaar vs biologisch afbreekbaar
Wanneer een materiaal composteerbaar is, betekent dit dat het materiaal binnen een bepaalde periode onder industriële omstandigheden afgebroken wordt. Een materiaal is biologisch afbreekbaar wanneer schimmels en bacteriën het materiaal op een biologische wijze kunnen afbreken. Let wel op: Een composteerbaar materiaal is niet noodzakelijk van biologische oorsprong. En omgekeerd is een materiaal van biologische oorsprong niet steeds composteerbaar.

Lees hier meer over de verschillen

Bron: Royal Brinkman

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v