Vouchers voor ontwikkelen voeding van insecten

29-11-2021    09:30   |    Goedemorgen

Op 6 december lanceren de projectpartners van ValuSect een tweede voucher call. Bedrijven met een innovatief idee voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten kunnen een aanvraag indienen. Diensten ter waarde van 440.000 euro worden beschikbaar gesteld om de ideeën verder te ontwikkelen. Die innovatie is nodig om in de toekomst een antwoord te kunnen blijven bieden op de vraag naar voedsel.

De wereldbevolking groeit, terwijl de beschikbaarheid van hulpbronnen - zoals voedsel - afneemt. Insecten kunnen een antwoord bieden op de behoefte aan duurzame alternatieven voor voedselbronnen. Een voorwaarde daarvoor is de ontwikkeling van voedingsmiddelen op basis van insecten én de bijhorende duurzame productie- en verwerkingstechnieken. Net daarop leggen Inagro en negen andere internationale partners zich toe in het Europese project ValuSect.

In april 2021 kende het ValuSect-partnerconsortium al voor 410.000 euro aan diensten toe aan zeventien kmo's ter ondersteuning van hun activiteiten rond de ontwikkeling van op insecten gebaseerde voedingsproducten in Europa. Na het succes van de eerste call lanceert het consortium een tweede oproep om innovatie in de sector rond eetbare insecten te stimuleren. Diensten ter waarde van 440.000 euro zullen worden verdeeld onder de geselecteerde aanvragers.

Meer informatie vind je op www.inagro.be/projecten/valusect 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kleurrijke portretten...

In december verscheen een speciale uitgave van KAS Magazine waarin medewerkers uit de tuinbouw vertellen over...