Voordelen van schuimdesinfectie

11-07-2019    09:57   |    Goedemorgen

Steeds vaker maken telers gebruik van reinigings- en desinfectiemiddelen in schuimvorm. Er zitten namelijk een groot aantal voordelen aan schuim.

Om het beste uit je reinigings- en desinfectiemiddelen te halen, is de samenspel tussen inwerktijd en concentratie van belang. De concentratie kun je als teler beïnvloeden, maar op de inwerktijd heb je niet altijd invloed. HortiHygienz biedt totaal concept van verschillende reinigings- en desinfectiemiddelen en tips over de juiste toepassing hiervan.
Voordelen
Het gebruik van schuim heeft meerdere voordelen ten opzichte van vloeibare desinfectiemiddelen. Het grootste voordeel is dat schuim de inwerktijd van het middel verlengt. Het heeft namelijk een veel groter hechtvermogen dan een niet-schuimend middel en daardoor wordt de behandeling een stuk effectiever. Het hechtvermogen zorgt ervoor dat het product minder snel afvloeit, waardoor het schuim ook geschikt is om verticale oppervlaktes zoals kasgevels te reinigen of desinfecteren. Een ander voordeel is dat schuim letterlijk in alle hoeken en kieren kan kruipen. Zo kunnen ook de moeilijk bereikbare oppervlaktes behandeld worden. Tot slot is schuim een veilige keuze, omdat er minder aerosol (kleine vloeistofdruppels) worden gevormd.
Schuimvormende technieken
Er zijn een aantal manieren om de beste kwaliteit schuim te krijgen. De eerste stap is de tank: daarin mag geen restvloeistof van andere producten zitten, want dit heeft invloed op de pH-waarde. De waterkwaliteit is ook van invloed. Gebruik regen- of osmosewater. Heb je alleen leidingwater, check dan of de pH-waarde neutraal rond 6 is. Dit bespaart op het productverbruik. Bovendien geldt: hoe lager de EC (zoutgehalte), hoe beter het schuim. Voor het schuimpistool wordt een pompdruk van 30-45 bar aanbevolen.
Hulpmiddelen
Om een reinigings- of desinfectiemiddel in schuimvorm toe te passen, kan je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen: een Menno desinfectiespuit, een schuimpistool of een V1K mobiele reinigingsunit. Welk hulpmiddel je het beste kan gebruiken, is afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de grootte daarvan. Ook de keuze voor het middel is verschillend. Voor iedere vorm van vervuiling is er een ander geschikt middel. Voor de reiniging van plantensappen en organische vervuiling gebruik je Menno Hortisept Clean Plus. Voor het bestrijden van algen en bacteriën gebruik je Menno ter forte. Voor brede ontsmetting ter bestrijding van alle plant pathogene bacteriën, schimmels, virussen en viroïden gebruik je Menno florades.
Voor meer informatie over het gebruik van schuimende reinigingsmiddelen of HortiHygienz, lees dan hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws