
AH past 'misleidende' seizoensgroenten aan
De seizoensgroenten en bietengeitenkaasspread van Albert Heijn worden door de supermarktketen aangepast nadat...
Om het beste uit je reinigings- en desinfectiemiddelen te halen, is de samenspel tussen inwerktijd en concentratie van belang. De concentratie kun je als teler beïnvloeden, maar op de inwerktijd heb je niet altijd invloed. HortiHygienz biedt totaal concept van verschillende reinigings- en desinfectiemiddelen en tips over de juiste toepassing hiervan.
Voordelen
Het gebruik van schuim heeft meerdere voordelen ten opzichte van vloeibare desinfectiemiddelen. Het grootste voordeel is dat schuim de inwerktijd van het middel verlengt. Het heeft namelijk een veel groter hechtvermogen dan een niet-schuimend middel en daardoor wordt de behandeling een stuk effectiever. Het hechtvermogen zorgt ervoor dat het product minder snel afvloeit, waardoor het schuim ook geschikt is om verticale oppervlaktes zoals kasgevels te reinigen of desinfecteren. Een ander voordeel is dat schuim letterlijk in alle hoeken en kieren kan kruipen. Zo kunnen ook de moeilijk bereikbare oppervlaktes behandeld worden. Tot slot is schuim een veilige keuze, omdat er minder aerosol (kleine vloeistofdruppels) worden gevormd.
Schuimvormende technieken
Er zijn een aantal manieren om de beste kwaliteit schuim te krijgen. De eerste stap is de tank: daarin mag geen restvloeistof van andere producten zitten, want dit heeft invloed op de pH-waarde. De waterkwaliteit is ook van invloed. Gebruik regen- of osmosewater. Heb je alleen leidingwater, check dan of de pH-waarde neutraal rond 6 is. Dit bespaart op het productverbruik. Bovendien geldt: hoe lager de EC (zoutgehalte), hoe beter het schuim. Voor het schuimpistool wordt een pompdruk van 30-45 bar aanbevolen.
Hulpmiddelen
Om een reinigings- of desinfectiemiddel in schuimvorm toe te passen, kan je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen: een Menno desinfectiespuit, een schuimpistool of een V1K mobiele reinigingsunit. Welk hulpmiddel je het beste kan gebruiken, is afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de grootte daarvan. Ook de keuze voor het middel is verschillend. Voor iedere vorm van vervuiling is er een ander geschikt middel. Voor de reiniging van plantensappen en organische vervuiling gebruik je Menno Hortisept Clean Plus. Voor het bestrijden van algen en bacteriën gebruik je Menno ter forte. Voor brede ontsmetting ter bestrijding van alle plant pathogene bacteriën, schimmels, virussen en viroïden gebruik je Menno florades.
Voor meer informatie over het gebruik van schuimende reinigingsmiddelen of HortiHygienz, lees dan hier verder.
De seizoensgroenten en bietengeitenkaasspread van Albert Heijn worden door de supermarktketen aangepast nadat...
Drie medewerkers van de Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research zijn...
Studenten van hbo en mbo gaan praktijkgericht onderzoek doen in de glastuinbouw om de invoering van Het Nieuwe...
'Voorlopers worden kind van ODE-rekening' 06-12-2019 10:16 |
Boeren dreigen: lege schappen rond kerst 06-12-2019 10:11 |
Kerst bij Kasteel Keukenhof 06-12-2019 10:09 |
Hoe moet je glasreinigers eigenlijk toepassen? 06-12-2019 10:04 |
Laatste kans deelname groeilicht-enquête! 06-12-2019 09:54 |
Blije meedenker 06-12-2019 09:53 |
Spotlight op partnerships en seizoensproducten 06-12-2019 09:51 |
Instagram: Doe de wave! 06-12-2019 09:48 |
Instagram: ff Sinten 06-12-2019 09:44 |
Meer geld naar R&D in 2018 06-12-2019 09:41 |
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties