Biobest winnaar Leeuw van de Export

21-09-2018    08:53   |    Goedemorgen

Biobest Group werd gisteren uitgeroepen tot winnaar van de Leeuw van de Export 2018. Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams Agentschap voor internationaal ondernemen, bekroont hiermee sinds 17 jaar twee Vlaamse bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties leveren.

De Vlaamse Minister-President Geert Bourgeois overhandigde de prestigieuze prijs aan Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest Group, op het slot-event in Antwerpen. De prijs beklemtoont het enorme belang van export voor de Vlaamse economie en zet de winnaar nationaal en internationaal in het zonnetje.

Vandoorne is in de wolken met deze erkenning: "De verdienste komt in de eerste plaats toe aan onze vele medewerkers en klanten. Deze prijs is te danken aan de tomeloze inzet van alle Biobest-medewerkers, overal ter wereld en aan de steun en het vertrouwen van onze klanten, onze verdelers en de telers die dagelijks op ons rekenen om hun te begeleiden bij een succesvolle en duurzame teelt." 

De jury selecteerde de biologische gewasbeschermer vanwege de sterke visie, de succesvolle exportstrategie wereldwijd en de bijdrage aan een duurzame wereld. Er wordt ook gekeken naar omzetcijfers uit export, geografische diversificatie, de krachtlijnen van het exportbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en innovatiekracht. 

Na een eerdere nominatie in 2014 wist Biobest ditmaal de jury helemaal te overtuigen met duurzame productengamma dat wereldwijd voor een transformatie van de tuinbouwsector heeft gezorgd. Verder sprongen de groeicijfers in het oog, met 2017 als een echt topjaar. Naast acquisities in nieuwe markten plukte het bedrijf volop vruchten van zijn eigen distributiesysteem en klokte af op een groei van meer dan 30 procent. Biobest heeft zijn hoofdzetel in België en is toonaangevend op het gebied van bestuiving en biologische bestrijding. Het bedrijf bereikt telers in meer dan zestig landen. Bekijk het filmpje over Biobest in het kader van de nominatie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Ontbijtje

Een blog van Thijs Jasperse voor Goedemorgen. Thijs is directeur en partner van Florpartners.