Video: hoe werkt de hygiënesluis van Steenks Service?

02-06-2020    10:34   |    Goedemorgen

De desinfectiepoort van Steenks Service, ook wel hygiënesluis genoemd, is onmisbaar geworden voor bedrijven waarbij strenge hygiëneregels gelden. Steeds meer groenten en sierteelt telers maken hierdoor ook gebruik van deze desinfectiepoort.

Met een desinfectiepoort wordt de werkomgeving een behoorlijk stuk hygiënischer. Medewerkers en bezoekers kunnen vanaf buitenaf eenvoudig bacteriën en virussen meenemen, wat vaak verstrekkende gevolgen heeft. Een hygiënesluis biedt hierbij de uitkomst. Met het desinfectiemiddel waarmee de bak gevuld wordt, worden de handen gereinigd voordat iemand de poort passeert. Hiermee is iedere medewerker of bezoeker die bijvoorbeeld een kas wilt ingaan genoodzaakt om eerst zijn handen te ontsmetten. Dit heeft als gevolg dat kans op verspreiding van bacteriën en virussen middels lichamelijk contact aanzienlijk afneemt.

Hoe werkt het?
De 1-persoonsdoorgang van de sluis is te ontgrendelen door de twee knoppen in de ontsmettingsbak met de vingers tegelijkertijd in te drukken. Hierdoor worden de handen dus direct goed gedesinfecteerd. Daarnaast worden bij het indrukken van de knoppen ook de schoenzolen gedesinfecteerd. Dit gebeurd via de RVS voetenbak met kunststof loopmat, die automatisch wordt gevuld door middel van een buffertank.

Bekijk ook deze video


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Welkom in de studio!

De studio van Paprika Tasty Radio heeft een kleine restyling ondergaan. De wand is vanochtend voorzien van een...