Video: e-Gro gewasregistratie

Video: e-Gro gewasregistratie

ACTUEEL HORTI THEMA - Benieuwd hoe 'e-Gro gewasregistratie' jou kan helpen bij het optimaliseren van de teeltstrategie? In een video wordt dit toegelicht en kun je ervaren hoe gewasregistratie in de praktijk wordt toegepast bij tomatenkwekerij Van Rens.

Gewasregistratie is het vastleggen van belangrijke eigenschappen over het gewas. Het vraagt discipline want het is belangrijk om deze plantgegevens zorgvuldig en consequent vast te leggen op wekelijkse basis. Met deze informatie krijg je als teler meer inzichten in de groei van je gewas en de impact hiervan op de constant veranderende klimaatcondities. Uiteindelijk draagt de output van gewasregistratie bij aan betere besluitvorming van je gekozen teeltstrategie.

Waarom gewasregistratie?
Door vast te leggen hoe je gewas groeit en dit te vergelijken met historische plantgegevens krijg je meer inzichten in de impact van gekozen teeltstrategieën. Je wilt namelijk niet weer dezelfde fouten maken uit het verleden, het is daarom belangrijk om wekelijks vast te leggen hoe de plant groeit. Op basis van deze informatie krijg je een duidelijk overzicht over de ontwikkeling van het gewasbalans en geeft het antwoorden op vragen als: moet ik meer vegetatief of generatief gaan sturen? Hoe reageert mijn plant op de gekozen irrigatiestrategie?

Ook kun je met de output van gewasregistratie belangrijke gegevens analyseren zoals bloeisnelheid, zettingssnelheid en oogstsnelheid. Deze gegevens helpen bij het beter plannen van de teelt. De volgende stap is om gewasdata te vergelijken met o.a. klimaat- en irrigatiegegevens. In de praktijk staat deze informatie vaak versnippert in diverse systemen. e-Gro bundelt deze informatie op één plek door de integratie met diverse klimaatcomputersystemen en het geavanceerde gewasregistratie overzicht. Zo heb je alle relevantie informatie in één systeem en hoef je niet te switchen voor zorgvuldige data-analyses over je gewasgroei.

Bekijk de video


Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v