Verbouwing laboratoria Naktuinbouw afgerond

Verbouwing laboratoria Naktuinbouw afgerond

Het afgelopen jaar heeft Naktuinbouw zowel het laboratorium van Research & Development als het Toetslaboratorium verbouwd. De laboratoria zijn nu up-to-date en voldoen aan de strengste veiligheid- en kwaliteitseisen.

R&D-laboratorium
Het R&D-laboratorium heeft groot onderhoud gehad. Daarnaast is de toegang tot het laboratorium aangepakt en zijn de ruimtes voor opslag van de collecties van pathogenen verbeterd. Tenslotte zijn meerdere PCR-ruimtes gebouwd. Zo is Naktuinbouw goed voorbereid op de te verwachten toename in ontwikkeling van toetsen met deze moleculaire techniek.

Toetslaboratorium
Team Zaadanalyse verhuisde in 2019 naar een nieuw modern laboratorium. Dit gaf Naktuinbouw de mogelijkheid om het oorspronkelijke laboratorium beter in te richten. Er zijn laboratoriumruimtes ingericht op BPL2- en BPL1-niveau. In een aparte ruimte kunnen  monsters veilig worden ontvangen en uitgepakt. De monstervoorbereidingsruimte zijn groter gemaakt. De ruimte voor PCR-toetsingen zijn flink uitgebreid. Dit met het oog op de toekomstige uitbreidingen in PCR-toetsingen.

Speciaal laboratorium BPL3
In het speciale laboratorium met inperkingsniveau BPL3 kan materiaal met hoge risico's worden ontvangen, geinspecteerd en vrijgegeven voor verder onderzoek. In het geval van uitbraken van hoog risicopathogenen, zijn hier de faciliteiten om onderzoek en toetsing te doen. Er is een portakabin van 40 m2 geplaatst die aan al deze eisen voldoet. Deze vervangt de bestaande portakabin die te klein werd.

Nieuwe waterontsmetter
Het laboratorium heeft een nieuwe waterontsmetter. Deze ontsmet afvalwater met ozon en een hittebehandeling. Zo kan het afvalwater op een schone manier worden afgevoerd zonder risicopathogenen in het milieu te brengen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v