Veiling Rhein-Maas positief over marktontwikkeling

03-04-2020    10:56   |    Goedemorgen

Veiling Rhein-Maas heeft de afgelopen dagen een positieve marktontwikkeling doorgemaakt, die ook voor de volgende week richting Pasen wordt verwacht.

"De weersverwachting voor de komende twee weken, dus ook voor Pasen, is met verwachte temperaturen van boven de 20 graden ronduit goed. Veel eindconsumenten zitten overwegend thuis en willen hun tuin en huis verfraaien. Vandaag bereikte ons bovendien het positieve bericht, dat tuincentra en doe-het-zelf-winkels in de Duitse deelstaat Nedersaksen vanaf zaterdag weer voor consumenten geopend mogen zijn. Nedersaksen past zich dus aan de situatie in andere deelstaten aan. Om deze positieve ontwikkelingen ook voor onze marktplaats in de juiste richting te sturen en voor klanten en aanvoerders alles zo goed mogelijk te organiseren, ziet Veiling Rhein-Maas zich helaas gedwongen, strengere maatregelen te nemen. Het doel hierbij is door middel van een afgestemd assortiment een stabiele prijsvorming aan de klok te houden", zo laat de veiling weten.

Controle en regulering
Met het oog op de laatste veildagen is het noodzakelijk om maatregelen met betrekking tot de controle op aantallen van potplanten door te voeren. "Wij wijzen onze aanvoerders er nogmaals op dat een overschrijding van de weekmelding niet is toegestaan. Alleen datgene wat in de weekmelding aangemeld en geaccepteerd is, mag worden aangevoerd. Aanvoerders die deze week al zonder weekmelding hebben aangevoerd of die hun aangemelde aanvoerhoeveelheden hebben overschreden, worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Onze medewerk(st)ers zullen de aanvoerhoeveelheden met onmiddellijke ingang versterkt controleren."

De veiling verzoekt iedereen dringend deze werkwijze aan te houden. In geval van niet-naleving is de veiling helaas genoodzaakt om de volgende maatregelen te nemen:
•    Veiling Rhein-Maas berekent de aanvoerder voor niet toegestane aanvoer € 20,00 per ladingdrager, zoals vermeld in de aanvoertarieven.
•    De producten worden niet verkocht. De aanvoerder heeft de mogelijkheid, zijn niet toegestane aanvoer binnen 24 uur in Straelen-Herongen af te halen.
•    Indien de aanvoerder niet aan dit verzoek voldoet, worden de producten vernietigd en worden de afvalverwerkingskosten (`Entsorgungsgebühren´) de aanvoerder in rekening gebracht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws