Veel interesse voor webinars AgroEnergy

29-11-2021    10:32   |    Goedemorgen

De webinars van AgroEnergy over de ontwikkelingen op de energiemarkten zijn populair momenteel. De huidige marktsituatie zorgt ervoor dat veel tuinders op zoek zijn naar extra achtergrondinformatie rondom de energieprijzen en verwachtingen. De webinar energiemarkten die AgroEnergy voor tuinders op 25 november organiseerde had bijna 70% meer aanmeldingen dan gemiddeld.

De webinar werd gegeven door Peter van den Berg, directeur AgroEnergy, en Co ten Wolde, EnergieSpecialist bij AgroEnergy. Een van de onderwerpen die behandeld werd was de huidige gasvoorraad. Hoewel de gasvoorraden veel minder gevuld zijn dan voorgaande jaren is in oktober het gasverbruik in Nederland ook met 1 miljard kuub afgenomen in vergelijking met oktober 2020. Hoogstwaarschijnlijk hebben de hoge gasprijzen ertoe bijgedragen dat  sommige industriële bedrijven minder hebben afgenomen.

Andere onderwerpen die aan bod kwamen waren kwamen:
•    de invloed van de laatste ontwikkelingen op de energieprijzen, zoals het wereldwijde gebruik van LNG en de leveringen via Nordstream 2
•    vooruitblik en factoren die de gas- en elektriciteitsprijzen gaan beïnvloeden de komende periode
•    de vulgraad van de gasvoorraden en de verwachtingen
•    de impact van het weer op de energieprijzen

Webinar terugkijken?
De webinar kan hier worden teruggekeken. Naast de webinars brengt AgroEnergy wekelijks een marktvisie uit over de ontwikkelingen op de energiemarkten. Aanmelden voor de wekelijkse marktvisie kan via de website van AgroEnergy.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kleurrijke portretten...

In december verscheen een speciale uitgave van KAS Magazine waarin medewerkers uit de tuinbouw vertellen over...