Update Spoorboekje Banenafspraak

17-07-2019    10:56   |    Glastuinbouw Nederland

32% van de leden van Glastuinbouw Nederland heeft aangegeven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben. 24% geeft aan positieve ervaringen te hebben. Een van de mindere ervaringen is wel het woud aan regels en formaliteiten.

Op zich is het zeker de moeite waard daar doorheen te komen omdat een besluit met deze mensen te werken zowel voor de werknemer als voor de werkgever grote voordelen biedt, zo meldt Glastuinbouw Nederland op basis van de uitgevoerde CAO-enquete. Daarnaast vervult de sector met het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een maatschappelijke functie.

SBCM en Cedris hebben naar signalen van ondernemers geluisterd en hebben een praktisch hulpmiddel ontwikkeld, waarin alle stappen, voorzieningen en beschikbare subsidies overzichtelijk op een rij staan: het Spoorboekje banenafspraak. Het Spoorboekje is ontwikkeld als praktisch hulpmiddel voor werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen. Het biedt een overzicht van de beschikbare voorzieningen en subsidieregelingen, inclusief tips om daarvan gebruik te maken. Als professional kun je het Spoorboekje gebruiken bij contacten met werkgevers. Omdat regelingen wijzigen, verwijzingen veranderen en gebruikers verbeteringen melden, zijn periodieke updates noodzakelijk.
Download het geactualiseerde Spoorboekje banenafspraak


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ja of nee?

Paprikakwekerij Moors brengt op Instagram de koelkaststicker van Jumbo en het Voedingscentrum onder de...