Food Application Centre for Technology opent deuren

15-10-2018    08:20   |    Goedemorgen

Samen met de Provinsje Fryslân, het bedrijfsleven en Nordwin College heeft hogeschool Van Hall Larenstein €4 miljoen geïnvesteerd om een Food Application Centre for Technology (FACT) te realiseren op haar locatie in Leeuwarden. Op 17 oktober zal een speciaal symposium plaatsvinden voor de opening van het FACT.

Afgelopen februari is begonnen met de bouw van dit voedingsmiddelen innovatiecentrum en momenteel wordt de laatste hand gelegd in de vorm van het plaatsen van de state of the art apparatuur. Op woensdag 17 oktober wordt het centrum geopend. 
Ter gelegenheid van de opening is er een symposium, in samenwerking met Dairy Valley. Het symposium gaat over de vraag of en hoe de zuivelindustrie op een milde wijze duurzaam verkregen producten kan produceren die voldoen aan de consumentenwensen. Ter afsluiting van het symposium zal gedeputeerde Johannes Kramer (met o.a. de portefeuille AgroFood, Provinsje Fryslân) het FACT officieel openen.
Voor de initiatiefnemers van het FACT - Van Hall Larenstein, MBO Life Sciences, de Provinsje Fryslân en bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie - zijn de continue ontwikkelingen en behoefte aan goed opgeleid personeel een belangrijke drijfveer. In het innovatiecentrum delen ze hun kennis, schaffen ze apparatuur aan en bouwen ze aan een netwerk van nieuwe klanten. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan automatisering en robotisering van (zuivel)procestechnologie. Het innovatiecentrum richt zich voornamelijk op de zuivelindustrie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ja of nee?

Paprikakwekerij Moors brengt op Instagram de koelkaststicker van Jumbo en het Voedingscentrum onder de...