Nieuwe tijden, nieuwe tijden

06-10-2016    09:43   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Een weblog van Henri Potze, oprichter van Benefits of Nature, exclusief voor de GroenteNetten en de SierteeltNetten. Deze weblogbijdrage is ook gepubliceerd in de laatste KAS-uitgave.

Nee, dit is niet de slechte titel voor een tv-soap maar slechts een opfrisser voor wat we ieder jaar weer meemaken. Het begin van een nieuw teeltseizoen is altijd weer een moment waarop we ons afvragen of we wel de juiste keuzes gemaakt hebben. Juist die keuze is waar het om draait. De goede als zowel de foute keuze kun je slechts één keer maken immers. Kiezen we voor de schijnzekerheid van een normale omzet of kiezen we voor een nieuwe koers die méér gaat opbrengen? En wát moet het ons dan opbrengen?

Het afgelopen jaar hebben we allemaal kunnen zien, horen en lezen dat er nogal wat keuzes te maken zijn. Wie op de GreenTech in de RAI is geweest heeft kunnen zien dat er ook dit jaar weer de nodige noviteiten zijn waar je wellicht je voordeel mee kunt doen.

Ook het thema duurzaamheid zijn we weer volop tegengekomen. De vragen die we onszelf jaar na jaar stellen doemden gedurende het seizoen jaar weer hardnekkig op. Toch zou ik willen zeggen: vernieuw! Vernieuwing is noodzakelijk om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen zien. De toekomst en de opbrengst moeten we zelf waarborgen. Denk ook eens aan die andere opbrengst, ons milieu, de toekomst voor onze kinderen.

Ik heb mooie voorbeelden mogen zien van bedrijven die beide opbrengsten een warm hart toe dragen. Waarschijnlijk zijn zij het die in de nieuwe tijden voorop blijven lopen, regelrecht een duurzame toekomst in.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Sensoren op hun plek...

ACTUEEL HORTI THEMA - Bij 30MHz, het dataplatform dat telers ondersteunt om het maximale uit hun planten te...