Tuinbouw in de ruimte? Ja, dat kan!

18-05-2018    10:30   |    Goedemorgen

Een speciale 'microcosmos', waarin planten kunnen groeien onder de meest extreme omstandigheden: dat is innovatie!

Het Italiaanse bureau voor technologische innovatie (ENEA) heeft een patent aangevraagd voor een zogenaamde microcosmos. Daarmee kunnen planten groeien op grond, volledig afgeschermd tegen extreme omstandigheden. De innovatieve technologie zorgt er voor dat binnen de microcosmos de natuur nagebootst wordt en planten dus gewoon blijven groeien. De microcosmos is gepresenteerd tijdens de 1e Joint AgroSpace-MELiSSA Workshop in Rome.

De hi-tech simulator is bijvoorbeeld in te zetten om planten te laten groeien in de ruimte. Handig, mochten we nog een keer de maan of mars willen koloniseren. Of voor het ISS, bijvoorbeeld. Het afgesloten systeem bestaat uit twee ruimtes, elk specifiek voor een fase van de groei van de plant, die met elkaar communiceren.

Het systeem is geschikt voor diverse soorten planten, en aan te passen qua licht, luchtvochtigheid en temperatuur. Daarnaast is de microcosmos van afstand te besturen, dus er hoeft geen persoon naast het systeem te staan om de planten te laten groeien. Een bijzonder systeem dat voedsel laten groeien op extreme plekken op aarde en in de ruimte mogelijk maakt, dat is altijd mooi.

Lees hier meer over de bijzondere innovatie


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws