Transparantie over herkomst plantenpotten

Transparantie over herkomst plantenpotten

In bijna elke plantenpot, die Pöppelmann TEKU levert, zit gerecycled kunststof. Een nieuw 4-stappen-model maakt de verschillende categorieën transparant met betrekking tot de herkomst van het gebruikte materiaal en de recyclebaarheid ervan.

Daarin inbegrepen: Volledig recyclebare plantenpotten, ontwikkeld in het kader van het bedrijfsbrede initiatief Pöppelmann blue, die gesloten materiaalkringlopen nastreeft.

Meer transparantie met het nieuwe TEKU 4-stappen-model voor plantenpotten: het geeft precieze informatie over de herkomst van het gebruikte materiaal voor de verschillende potten en hun recyclebaarheid.

1e stap: 'Circular360'
Met de plantenpotten van de categorie 'Circular360' heeft Pöppelman TEKU de van productie, gebruik en afvoer tot en met de recycling volledig gesloten. De potten zijn 100 procent recyclebaar en het gebruikte post-consumer-recycled-kunststof (PCR) komt voor 100 procent uit de inzameling van huishoudelijke recyclebare materialen. De kunststof wordt weer teruggevoerd naar de kringloop en kan door recycling opnieuw tot PCR-materiaal worden gemaakt voor producten van hetzelfde toegevoegde-waarde-niveau. De in het kader van Pöppelmann blue ontwikkelde producten, die in de kleur 'Circular blue' worden geleverd en bedrukbaar zijn, zijn gecertificeerd met het RAL-keurmerk, de Blauwe Engel en het certificaat van het instituut cyclos-HTP. De meest voorkomende series van het Pöppelmann TEKU®plantenpot-programma, VCG, VCH en VCK, zijn verkrijgbaar in de stap 'Circular360' en kleur Circular blue, verdere series op aanvraag.

2e stap: 'PCR Recyclable'
De plantenpotten van de tweede stap 'PCR Recyclable' zijn 100 procent recyclebaar en door het cyclos-HTP instituut gecertificeerd. Het aandeel kunststof is 100% PCR-kunststof. Deze PCR-kunststof is zowel afkomstig van huishoudelijk kunststofafval als van andere geschikte afgevoerde kunststofproducten, bijv. tuinmeubelen. De bedrukbare plantenpotten in gangbare maten zijn in de recyclingkleuren 'PCR Recyclable taupe/grijs' en 'PCR Recyclable Terra cotta/grijs' verkrijgbaar.

3e stap: 'Recyclable'
De derde stap bestaat uit plantenpotten van de categorie 'Recyclable', die geproduceerd worden uit PCR, post-industrieel recycled materiaal (PIR) en/of nieuw materiaal. Ze zijn ook 100 procent recyclebaar en gecertificeerd door het cyclos-HTP instituut. Ze zijn geschikt voor recycling en kunnen zo een gesloten materiaalkringloop op gang brengen. De bedrukbare potten zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren.

4e stap: 'Black'
De plantenpotten van de vierde stap 'Black' bevatten producten uit het Pöppelmann TEKU assortiment, die uit PIR-materiaal en/of nieuw materiaal worden vervaardigd. Potten van deze categorie zijn niet recyclebaar.

Het 4-stappen-model werd in het kader van het initiatief Pöppelmann blue ontwikkeld. In het initiatief Pöppelmann blue bundelt de Pöppelmann Groep uit Lohne alle activiteiten van de vier divisies Pöppelmann TEKU, Pöppelmann K-TECH, Pöppelmann KAPSTO en Pöppelmann FAMAC, die een gesloten materiaalkringloop in de kunststofverwerking als doel hebben. Momenteel werken recyclingexperts uit alle ressorts aan oplossingen voor de hulpbronnenefficiënte productie van een breed scala aan Pöppelmann-producten, bijvoorbeeld producten voor de tuinbouw, zeer nauwkeurige technische componenten, veiligheidselementen of verpakkingen. Met dit initiatief neemt de kunststofspecialist zijn verantwoordelijkheid op zich en stimuleert een verantwoorde omgang met de waardevolle grondstof, die voor veel toepassingen onmisbaar is. De verschillende oplossingen van de Pöppelmann Groep zijn al meerdere malen onderscheiden en gecertificeerd.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v