Tool voor teeltinzicht

13-02-2020    11:30   |    Goedemorgen

Tijdens HortiContact lanceert Klasmann-Deilmann haar digitale dashboard Log & Solve voor potplantenkwekers en boomkwekers in stand D145.

Deze tool stelt een kweker in staat om op eenvoudige wijze verschillende relevante teeltgegevens op één centrale plek te verzamelen, waardoor hij een beter inzicht krijgt in het verloop van zijn teelt. De gecombineerde teeltdata kan nieuwe inzichten geven in teeltgroei of teeltverbeteringsmogelijkheden. Op basis hiervan kan de kweker goed onderbouwde teeltbeslissingen nemen, met een hoger rendement als resultaat.

Het dashboard is ontwikkeld in samenwerking met verschillende kwekers, waarbij is uitgegaan van de teelt.  Monsteranalyses van grond en water vormen de basis, aangevuld met foto’s en notities die zelf kunnen worden toegevoegd. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van sensoren die bijvoorbeeld meer inzicht geven in bodemvochtigheid en pottemperatuur. Voor een externe beoordeling staan twee productspecialisten van Klasmann-Deilmann paraat, om desgewenst te reageren op de verzamelde data,  structureel of eenmalig.  

Ruim 40 kwekers in Nederland maken al gebruik van Log & Solve. Ze monitoren hun teelten,  verzamelen teeltdata en gebruiken deze gegevens om  teeltproblemen op te lossen of juist te voorkomen. Het dashboard wordt voor iedere kweker op maat ingericht, met meerdere tabbladen voor verschillende teelten. De verdere ontwikkeling van het dashboard hangt mede af van de feedback van de kwekers die er gebruik van maken. Het digitale dashboard Log & Solve is voor iedere kweker beschikbaar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Areaal Gina gegroeid

Het areaal van het rode paprikaras Gina is wederom gegroeid, zo laat Syngenta Vegetable Seeds weten. "Er staat...