Vos: 'Prijzen naar Engeland liggen enorm hoog'

18-07-2016    11:42   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Momenteel voelen we de Brexit een klein beetje, zo zegt Lucas Vos, CEO van Royal FloraHolland onder andere in zijn 10e vlog die is verschenen op de site van FloraHolland. "We voelen het omdat de koers van de pond aan het schuiven is geweest. Maar als we kijken naar de omzet in de laatste paar weken naar Engeland, dan gaat het gewoon goed. De prijzen liggen enorm hoog. Ze liggen zelfs 20 tot 25 procent hoger dan vorig jaar."

"We zien het segment naar Engeland wel een klein beetje verschuiven, maar over het algemeen wordt dit weer gecompenseerd door andere bewegingen", aldus Vos.

Verder zegt hij in zijn nieuwste vlog dat FloraHolland meer zal moeten gaan experimenteren en testen om consumentenbesteding te stimuleren. Hij geeft aan dat zijn laatste volg nogal wat onrust heeft gezorgd op dit onderwerp. Hij hoorde de de volgende zaken: "Gaat Royal FloraHolland weer terug naar een aantal jaar geleden?, Laten ze de strategie los?, En gaan ze weer allerlei dingen doen die eigenlijk door onze klanten gedaan moeten worden?" Het antwoord daarop is volgens Vos resoluut 'nee'. 

"Klanten, als jullie ideeën hebben hoe we beter bij de consument uitkomen, laat het ons weten en we gaan er met onze volledige energie inzitten." Een voorbeeld is hoe we de markt in China nu aanpakken met een aantal kwekers en klanten, aldus Vos. "Iedereen moet daar straks voordeel van hebben."

Bekijk hier de vlog van Vos.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Schlumbergera Cinqolore

Een unieke plant die maar kort leverbaar is (46 t/m 49), maar wel een echte blikvanger kan zijn in menig...