Flip-it: nieuw cymbidiumconcept

04-11-2016    10:00   |    Jacco Strating

Onder de naam 'Flip-it' introduceren Star Orchids en Gebr. Van Wijk Orchids een nieuw cymbidiumconcept. Op de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer tonen zij de individueel verpakte bloemen deze week voor het eerst aan het publiek.

Het 'Flip-it'-concept is ontwikkeld door designer Pim van den Akker van Flower Factor, die het enige tijd terug presenteerde aan een groep cymbidiumtelers. Star Orchids uit 's-Gravenzande en Gebr. Van Wijk Orchids uit De Lier toonden interesse voor het concept en besloten het op de markt te brengen. Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair wordt de opvallende verpakking met daarin één bloem gepresenteerd.

Flip-it is een creatieve verpakking voor één losse cymbidiumbloem, die deels bedrukt en deels transparant is. Door het transparante venster is de bloem goed te zien, een vrolijk design zorgt voor een stukje presentatie. De bloem is in een plastic buisje met water gestoken, waardoor deze vers en mooi blijft. De verpakking zelf kan dienen als standaard om de bloem neer te zetten, maar deze kan bijvoorbeeld ook worden opgehangen. Hiertoe vouwt de consument de verpakking in de gewenste vorm. Door de verschillende mogelijkheden, kan men dus zelf kiezen hoe de bloem in huis wordt gebruikt.

Het concept richt zich specifiek op de retail met een doosje waarin 8 Flip-its passen. Doordat de doos eenvoudig kan worden geopend, kan deze als display in de winkel worden gezet. De Flip-its worden door de teeltbedrijven gevuld met een cymbidiumbloem in een waterstaafje. De retailer heeft er zelf dus weinig tot geen omkijken naar, zo geeft Jan Valstar van Star Orchids tegenover SierteeltNet aan. Het vaasleven van de bloemen is volgens Valstar drie weken, waarvan één week voor de handel en twee weken voor de consument.

"De eerste reacties op de Trade Fair zijn positief", zegt Valstar. "Er is veel belangstelling voor het concept, we gaan de komende tijd bekijken hoe dat naar de praktijk kan worden vertaald. We hebben bewust gekozen voor een onderscheidend concept om naast de reguliere cymbidiumstelen aan te bieden omdat wij verwachten daarmee te voorzien in een behoefte." De losse bloemen worden naast de cymbidiumstelen aangeboden en vervangen deze dus niet. Hiertoe heeft Star Orchids de organisatie waar nodig aangepast. Onlangs nog nam het bedrijf een nieuwe schuur in gebruik, waar ruimte is om het concept uit te bouwen. "Als de Flip-it aanslaat, is er in ieder geval voldoende capaciteit om aan een grotere vraag te kunnen voldoen", aldus Valstar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws