Ministerie SZW bezoekt tuinbouw

06-07-2017    09:29   |    LTO Glaskracht NL

Op uitnodiging van LTO Nederland en LTO Glaskracht Nederland heeft Secretaris-Generaal Loes Mulder van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gisteren een werkbezoek gebracht aan de land- en tuinbouw.

Bij gastheer Ter Laak Orchids in Wateringen is intensief gesproken over het thema arbeid en werkgeverschap. "Het perfectionisme - in de goede zin- en de drive van het team van Ter Laak Orchids zijn inspirerend om te zien. Het werkbezoek en de gesprekken van vandaag boden waardevolle inzichten. Belangrijke thema's waar we op terug zullen komen is de manier waarop inburgering en werken elkaar kunnen versterken, hoe we jongeren opleiden voor beroepen waar ook echt werk voor is en hoe we de samenleving ook de sterke kanten van de LTO-praktijk, inclusief alle innovaties, kunnen laten zien.", aldus Loes Mulder bij de afsluiting van het werkbezoek.

De delegaties van LTO en het Ministerie van SZW bespraken vandaag de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en knelpunten van werkgevers. Goed werkgeverschap en versterking van de positie en het imago van de land- en tuinbouw als interessante werkgever liep als een rode draad door het gesprek. Gezamenlijk werd geconstateerd dat werkgevers hier een belangrijke rol hebben en dat de Rijksoverheid hierbij faciliterend kan zijn.

Ook is besproken hoe LTO werkt aan goed werkgeverschap. Tot slot is ook stil gestaan bij het thema handhaving en controle naar aanleiding van het onlangs verschenen rapport ‘Staat van eerlijk werk Loon naar werken?’ van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid  waar de LTO-organisaties niet blij mee waren. “LTO en de Inspectie SZW hebben al afgesproken om snel hierover om tafel gaan”, aldus Marc Calon voorzitter LTO Nederland. “Dit toont aan dat onze belangenbehartiging werkt. Door continu te laten zien dat we als sector voorop en vooruit lopen op wetgeving zijn we een betrouwbare en gewaardeerde gesprekspartner voor partijen zoals de overheid.”

John Barendse en Esther Hokke van Ter Laak Orchids legden in hun bedrijfspresentatie de nadruk op het belang van goed werkgeverschap voor hun bedrijf en de wijze waarop zij dit invullen. Ook was in  het programma tijd ingepland voor een rondleiding. Met 140 medewerkers kweekt Ter Laak Orchids elk jaar ruim zes miljoen Phalaenopsisplanten. Het bedrijf beschikt over 125.000 m2 productieruimte verdeeld over twee hypermoderne en duurzame locaties met veel aandacht voor gezond en veilig werken. Een goed voorbeeld van de innovatiekracht van de Nederlandse glastuinbouw.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Floriway onthult logo

Floriway heeft haar logo gepresenteerd. Het is een logo dat symbool staat voor een mooie gezamenlijke...