Ook merk met laser op groenten

07-08-2017    08:50   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Afgelopen week kreeg het laserbranden van biologische groenten en fruit veel aandacht in diverse media. Maar de techniek kan ook voor commerciële doeleinden worden ingezet, waardoor bedrijven op een duurzame manier kunnen opvallen in het schap.

Want door middel van laserbranding kan iedere tekst of boodschap of ieder logo direct in de schil van de vrucht of groente worden gebrand. Later dit jaar beschikt ook Cool Port Packing Rotterdam over deze techniek en kunnen bedrijven zich hier melden.

Laserbranding gebeurt volgens de laatste Europese wetgeving en op een foodsafe en milieuvriendelijke manier. Papieren labeling zorgt voor een onderscheidend vermogen in het schap, maar brengt een grote belasting voor het milieu met zich mee.

"Iedere vrucht verdient een bijzondere behandeling en dat weten wij als geen ander, waardoor ieder product bij ons de aandacht krijgt die het verdient. Ook bij laserbranding staat de kwaliteit van het fruit voorop en dat betekent dat de laser uitgebreid getest is, alvorens wij besloten hebben deze dit jaar nog in gebruik te nemen. Hij voldoet aan de laatste Europese wetgeving en is foodsafe, wat betekent dat hij ook geschikt is voor de bio-industrie", aldus het Rotterdamse bedrijf.

De laserbrander kan gebruikt worden op veel verschillende soorten fruit en de dikte van de schil maakt hierbij niet uit. Een meloen met een dikke schil kan namelijk net zo goed worden gelaserd als een kiwi met een dunne schil. "De klant hoeft niet meer te kiezen of hij per doos of per vrucht wenst te labelen, onze laser zorgt ervoor dat alle vruchten afzonderlijk van een label voorzien worden. Momenteel hebben wij de laser getest op gember, avocado, citrusfruit, meloen en pompoen."

Benieuwd hoe de laserbrander werkt? Check dan hier een filmpje


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws