Registratie Topsector T&U Innovation Prize geopend

Registratie Topsector T&U Innovation Prize geopend

De registratie voor de Topsector T&U Innovation Prize is geopend. Ben jij benieuwd of jouw innovatie in aanmerking komt, heb je vragen over de huidige uitdagingen in de tuinbouwsector waarbij 'UNMANNED GROWING CONCEPTS' oplossing zouden kunnen bieden? Dan ben je uitgenodigd op donderdag 30 juli van 15.30 tot 17.00 uur voor een online kick-off waarbij juryvoorzitter Harrij Schmeitz de oproep van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen toelicht en in kan gaan op huidige uitdagingen in de industrie.

Tijdens deze interactieve sessie sluit ook de jurywinnaar van de Innovation Prize 2019 Sadiq van Overbeek (Physee) aan en Associate Professor, Neil Yorke-Smith (TU Delft) welke als onderzoeker betrokken is bij TU Delft AgTech Institute en een grote rol speelt in team Automatoes (winnaar Autonomous Greenhouse Challenge).

Binnen de tuinbouw worden automatisering en robotisering steeds belangrijker. Door het telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas, op het land, loods en/of vertical farm nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten als het gaat om efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces.

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt entrepeneurs uit die een innovatie, oplossing of concept willen ontwikkelen die aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw. De uitdaging staat open voor start-ups of scale-ups die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en bij voorkeur werken aan duurzaamheid of circulariteit.

Meer weten over de innovatieprijs of de bijeenkomst? Lees het hier.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v