Primulakwekers zetten samen coöperatie op

06-07-2020    09:25   |    AgriHolland

Sinds 1 juli is telersvereniging Touch Me+ een coöperatie. Coöperatie Touch Me+ bestaat uit 7 leden. Ammerlaan-Sosef, OK-Plant, Berkhout Plants, Loos Plants, Gevers Planten, SV.CO en Sjaak Buijs werken samen met licentiekweker Vreugdenhil Young Plants en veredelaar Schoneveld Breeding aan productie, verbetering en promotie van de Primula obconica.

Het samenwerkingsverband tussen veredelaar en kwekers voert houdbaarheidstesten en kwaliteitstesten uit om de Primula obconica kwalitatief nog verder te ontwikkelen op verschillende punten. De coöperatie werkt vanuit werkgroepen aan productontwikkeling aan de hand van thema’s als kwaliteit, marketing, verkoop en marktverkenning.

Coöperatie Touch Me+ heeft bovendien exclusiviteit van verkoop binnen Europa van de Primula obconica Pricanto en MINI. De MINI wordt aangeboden in potmaten van 9 en 10.5 centimeter, de Pricanto in 12 en 14 centimeter. Samen ontwikkelden de actieve leden al het merk Sweet Kisses, een retailconcept met verschillende verpakkingsmogelijkheden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws