Poinsetta-trials bij Beekenkamp

13-11-2018    08:57   |    Goedemorgen

Afgelopen week zijn de Poinsettia Trials van start gegaan bij Beekenkamp in Maasdijk. Deze week is er nog de mogelijkheid om op woensdag of donderdag de trials te bezoeken.

Naast de razend populaire Beekenkamp's Superstars zijn er nog ongeveer vierentwintig nieuw geteste rassen en diverse kleuren Princettia's te zien. De medewerkers zijn aanwezig om een ieder te informeren over de kwaliteiten en de mogelijkheden van deze steeds populairder wordende planten. Er is sprake van veel variatie in het 80% rode assortiment. De Poinsettia’s verschillen in breedte, hoogte, vorm en potmaat.

Er worden verschillende superstars getoond, waaronder de Leona. Deze plant heeft een zeer sterke houdbaarheid en heeft een goede prestatie door de hele keten. Er kan lang genoten worden van de grote, gladde, felrode schutbladen, dankzij de beperkte uitval. De beperkte uitval is te wijten aan de plantopbouw. Dankzij de weinige takbreuk heeft de plant nog een belangrijk voordeel, hierdoor is de Leona ook makkelijk in te hoezen.

Ook zijn er Princettia’s te zien op de Poinsettia Trials. Een compleet andere genetica die in veel verschillende kleuren te zien is. Het grote voordeel van de Princettia lijn is dat deze al in de herfst kan worden gebruikt. Tijdens milde temperaturen zelfs buiten.

De trials zijn te bezoeken van 12.30 - 16.30 uur aan de Tuindersweg 26 in Maasdijk. Wie de trials wil bezoeken, kan zich hier aanmelden. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws