Plantaardig vleesbedrijf in zee met zaadkwekerij

Plantaardig vleesbedrijf in zee met zaadkwekerij

Het plantaardige vleesbedrijf Meatless Farm is een samenwerking aangegaan met de vooruitstrevende zaadkwekerij Equinom voor het gebruik van nieuwe bestanddelen van erwten, die meer eiwit opleveren en het energie- en waterverbruik met 50% verminderen.

De samenwerking beoogt het opzetten van een energieneutrale bevoorradingsketen en moet voldoen aan de groeiende consumentenvraag naar plantaardige en duurzame producten met een hoog eiwitgehalte.
Men verwacht dat de vraag naar plantaardige eiwitten zal verzevenvoudigen, wat neerkomt op een marktwaarde van ca. $ 290 miljard in 2035.

Meatless Farm en haar dochteronderneming voor ingrediënten, Lovingly Made Ingredients, heeft vandaag aangekondigd dat zij een samenwerking aangaat met Equinom, een biotechnologisch bedrijf dat niet-genetisch gemodificeerde zaden ontwikkelt om ingrediënten van een nog hogere kwaliteit te leveren. De samenwerking zorgt ervoor dat het innovatieve nieuwe erwteneiwit van Equinom in verschillende Meatless Farm-producten wordt opgenomen, wat tot 15 procent meer eiwitten oplevert, maar ook 50 procent minder energie- en waterverbruik, waarmee het bijdraagt aan de energieneutrale bevoorradingsketen die Meatless Farm nastreeft.

Equinom maakt gebruik van baanbrekende AI-technologie om het natuurlijke kweekproces van zaden te versnellen zonder genetische aanpassing of manipulatie, waardoor een efficiëntere bevoorradingsketen ontstaat en dit proces van zaadje tot vork kan worden gevolgd.

Meatless Farm en Lovingly Made Ingredients gaan als eerste een samenwerking met Equinom aan, waarmee zij koploper op het gebied van innovatie in de wereldwijde plantaardige eiwittenmarkt worden.

De samenwerking volgt op het onlangs verschenen alarmerende IPCC-rapport van de VN waarin wordt opgeroepen tot klimaatactie voor uitstootvermindering, maar ook naar aanleiding van de groeiende vraag naar plantaardige eiwitten. Verwacht wordt dat die vraag zal verzevenvoudigen tot 97 miljoen metrische ton, wat neerkomt op een marktwaarde van ca. $ 290 miljard in 2035.  

Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm vertelde: "Wij zijn onder de indruk van de hoeveelheid onderzoek die Equinom heeft gedaan om de meest voedzame en duurzame plantaardige ingrediënten op de markt te brengen en hun mogelijkheden om zaden op een natuurlijke en efficiënte wijze te kweken."  

"We streven ernaar om wereldwijd voedselsystemen van veld tot vork duurzamer te maken en de samenwerking met Equinom brengt ons een stap dichter in de buurt van een energieneutrale bevoorradingsketen. Het hogere eiwitgehalte van onze producten zal zeker bijdragen aan onze missie om mensen te helpen minder vlees te consumeren door betrouwbare plantaardige vleesvervangers aan te bieden die toegankelijk zijn en ook nog eens heerlijk smaken. Per slot van rekening zorgt beter zaad voor betere erwten die wij kunnen gebruiken om plantaardig voedsel te maken dat nog voedzamer en lekkerder is en ook nog eens vriendelijker is voor onze planeet."

Gil Shalev, oprichter en CEO van Equinom: "Onze samenwerking met Meatless Farm zal ertoe bijdragen dat we onze dienstverlening aan 13 verschillende landen in de wereld kunnen uitbreiden en aan de groeiende vraag naar plantaardige voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde kunnen voldoen. We zijn trots op deze samenwerking met een bedrijf dat net als wij de visie heeft dat de wereldwijde bron van eiwitten afkomstig moet zijn uit een schoon, duurzaam en toegankelijk ingrediënt dat door de natuur zelf wordt gemaakt en waarbij de mens nauwelijks is betrokken."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v