Perfecte poinsettia

Perfecte poinsettia

Wanneer de feestdagen zich aandienen, komt één kleur als duidelijke favoriet naar voren: rood. En zoals altijd blijft dat ook de kleur bij uitstek voor poinsettia's. Vooral in de aanloop naar de kerstdagen is de consument eerder geneigd voor rode rassen te kiezen. Telers vinden ongetwijfeld hun perfecte rode ras in het uitgebreide assortiment van Dümmen Orange, ongeacht hun doelstellingen of teeltmethode. Natuurlijk treffen ze in dat aanbod ook onze absolute bestsellers aan: Ferrara, Freya, Grande Italia en Scandic Early 2.0.

De dieprode
De opvallend dieprode kleur van de bijzonder grote bracteeën contrasteert geweldig met het donkergroene blad en maakt Ferrara tot een weergaloze schoonheid. De V-vormige plantopbouw maakt het ras een uitstekende, betrouwbare keuze voor grootschalige productie. Bovendien vormen de hoge groeiprestaties en de reactietijd van acht weken de beste voorwaarden voor een snelle teelt. Ferrara is perfect voor de productie van standaard- en maxi-formaten en als stammetjes. De goedontwikkelde cyathia zorgen voor een lange houdbaarheid op de verkooptafel én bij de consument. Dit ras is ideaal voor teelten onder Midden-Europese lichtomstandigheden en is bijzonder populair bij klanten in die regio.

De intens rode
Vernoemd naar de Noorse godin van de liefde doet Freya haar naam echt eer aan. De middelgrote bracteeën schitteren in een buitengewoon helder, intens rood. De planten vormen een fraai scherm van bladeren en bracteeën, waardoor ze ook na het hoezen goed ogen. Freya is als poinsettia bij uitstek geschikt om in grote volumes te worden geteeld. Het ras heeft tevens een uitgesproken V-vormige plantopbouw. Dat maakt teelten met een hoge standdichtheid mogelijk en zorgt dat de plant zich snel en gemakkelijk laat hoezen. Freya maakt deel uit van de NanoBract-serie en is met name ontwikkeld voor de teelt in 12 cm potten, met vijf tot zeven bracteeën per plant. Het ras kan echter ook probleemloos worden geteeld in 13 cm potten of als mini's en midi's. Als Centraal-Europese 'regio-kampioen' is Freya interessant vanwege het lage verbruik van grondstoffen. Het ras kan daardoor duurzaam worden geteeld.

De krachtig rode
Grande Italia doet denken aan warme, zonnige dagen. Geen wonder, want dat is precies waarvoor deze Zuid-Europese regio-kampioen is geselecteerd. Dit robuuste ras met zijn grote, donkerrode bracteeën kan niet alleen uitstekend tegen de warmte, maar benut ook letterlijk de kracht van de zon. Door zijn lage energiebehoefte is hij erg economisch te telen en is er geen risico op Botrytis. Met een reactietijd van acht weken is Grande Italia met z'n V-vormige plantopbouw perfect voor de afzet in piekperioden. Omdat de bracteeën relatief vroeg en met hoge intensiteit op kleur komen, kan de afzet zelfs eerder starten. De cyathia gaan daarentegen langzaam open. Dat garandeert een goede kwaliteit tot en met de afzet van de laatste partijen. De bijzondere eigenschappen van dit ras maken Grande Italia bij uitstek geschikt voor de teelt in 14 cm potten tot aan stammetjes toe.

De allrounder
Scandic Early 2.0 - vooral populair in Noord-Europa - is de perfecte allrounder voor de teelt in verschillende potmaten. Elke type teelt is mogelijk, van mini's in 6 cm potten, getopte en niet-getopte planten in 10,5 cm potten tot getopte planten in 12 en 13 cm potten. De slanke opbouw van dit NanoBract-ras zorgt ervoor dat het een zeer stevige plant is, die zich laat telen met hoge standdichtheden. Dit unieke rode ras is wat teelt betreft super betrouwbaar. Het maakt ook indruk door de uitstekende houdbaarheid in de gehele keten: vanaf de teelttafel via transport tot op de winkelvloer en in huis.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v