Paprika’s worden verwend bij World Horti Center

19-09-2018    08:00   |    Goedemorgen

Presentatoren Sosha en Kiefer van tv-programma de Buitendienst van Zapp NPO3 zijn op bezoek geweest bij World Horti Center. De aflevering die zich in het kennis- en innovatiecentrum afspeelt staat in het teken van duurzaam telen en innovatieve toepassingen binnen de glastuinbouw.

De presentatoren gaan in de aflevering op onderzoek uit hoe een paprikaplant onder de beste omstandigheden groeit. Expert Arnaud van Dijk, paprika teler van Coöperatie DOOR, vertelt hen meer over de inzet van licht, ondergrond en voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei van de plant. De inzet van robotica in de glastuinbouw komt tevens aan bod.

Van de exclusieve paprika’s in de onderzoeksafdeling van Eminent, wanen de presentatoren zich in het beste klimaat om paprika’s te telen en zijn ze onder de indruk van de gekleurde LED-lampen in de groeicel. In de waterruimte zien ze hoe de juiste voedingsstoffen voor de paprika’s worden gemengd, waarna ze een bezoek brengen aan de jaarrond beursvloer met diverse technische innovaties.

Het kinderprogramma brengt het spannend: diverse paprika’s, waaronder een paprika die geteeld wordt in een moestuin, komen in de studio in aanmerking om de enige echte winnaar te worden van Paprikans van je leven. Met behulp van de opgedane kennis gaat de jury in beraad. De winnende paprika komt in lui-lekker-land en zal de rest van zijn paprikaleven in de onderzoeksfaciliteit van World Horti Center mogen doorbrengen om daar onder de beste omstandigheden op te groeien en heerlijk vertroeteld te worden.

Eerder bracht 'de Buitendienst' een bezoek aan Koppert Biological Systems, waar ze op zoek gaan naar oplossingen voor het bestrijden van plagen en ziekten. Op 21 september om 17.40 uur is de uitzending in World Horti Center te bekijken via NL3 – NPO3 - Zapp. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws