Opleiding Teeltexpert start op 9 februari in Delft

22-01-2021    10:36   |    Goedemorgen

Kennis van de teelt wordt steeds belangrijker binnen productiebedrijven. Hoe stuur je een plant voor een optimale kwaliteit en productie, met oog voor een laag energieverbruik? Welke nieuwe technieken kun je hierbij toepassen om een teeltplan te optimaliseren? En hoe vertaalt dat zich naar andere productielocaties op de wereld?

Dit alles maakt het vak van teeltspecialist steeds complexer. Naar aanleiding van vragen uit het bedrijfsleven hebben Lentiz en Inholland Academy de opleiding Teeltexpert ontwikkeld. De opleiding start op dinsdag 9 februari a.s. vanuit Delft en het World Horti Center. Inschrijven is nog mogelijk, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Theorie en praktijk
De opleiding Teeltexpert bestaat uit vier blokken van elk vijf dagdelen: Toegepaste biologie, Teelt, Klimaat en energie en Tuinbouw, innovatie en techniek. Het scholingstraject is afgestemd op werknemers die al ervaring hebben in de glastuinbouw en zich verder willen ontwikkelen tot teeltspecialist. Door middel van opdrachten die op het eigen bedrijf worden uitgevoerd, wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk.

Uitgebreide opleidingsinformatie, downloads en actuele data zijn hier te vinden


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Studio 0174

ACTUEEL HORTI THEMA - In het kader van het actuele horti thema Marketing & Communicatie sloot Wilfred Fransen...