Onkruidbestrijding in dahlia's onderzocht

Onkruidbestrijding in dahlia's onderzocht

In samenwerking met de KAVB-productgroep Dahlia en het Expertisecentrum Bloembollenteelt heeft Agrifirm-GMN enkele proeven in Voorhout gedaan met de onkruidbestrijding in de teelt van dahlia's. Er worden in totaal 13 methoden vergeleken in 4 herhalingen, waarbij er 6 cultivars worden geteeld waarvan bekend is dat ze gevoelog zijn voor onkruidbestrijdingsmiddelen.

In de proeven zijn diverse combinaties van toegelaten middelen gebruikt, zoals Goltix Queen en Goltix SC, Kantor en AZ500. De verschillen tussen de onbehandelde en behandelde objecten zijn tot dusver behoorlijk groot. In een aantal objecten werd enkele malen met Basagran gespoten. Een deel van de cultivars bleek daar niet goed op te reageren.

Naast recent toegelaten middelen is er dit jaar ook getest met een aantal middelen waarvan de procedure nog niet is afgerond. Zo is er 1 ŕ 2 dagen voor het planten een experimenteel middel gebruikt als afbrandmiddel. De resultaten hiervan oogden in het algemeen goed. Er is ook onkruid bestreden met een combinatie van Goltix Queen en minerale olie. Daarbij lijkt de minerale olie een versterkend effect te hebben op de werking van Goltix Queen. Op het gewas zelf had de minerale olie bijna tot geen negatieve invloed.

Bron: Agrifirm / AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v