Nieuwe secretaris Topsector T&U

19-09-2019    09:33   |    Goedemorgen

Gert Stiekema is per 1 september j.l. gestart als secretaris bij de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Stiekema wil als nieuwe secretaris partijen en initiatieven met elkaar verbinden: "'De tuinbouw en uitgangsmaterialen is een prachtige sector met nationale en internationale ambities. Ondernemers, onderzoekers en overheden werken gezamenlijk aan innovatie, versterken van onderwijs en arbeidsmarkt en duurzaamheid. De komende jaren is uitvoering van diverse plannen zoals het Groenpact, het tuinbouw- en klimaatakkoord essentieel om de ambities waar te maken."

​Tot deze zomer was Gert werkzaam bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) als coördinator van het internationale landbouwradennetwerk van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Voedselkwaliteit. "Na zes jaar en de viering van 100 jaar Landbouwradennetwerk dit voorjaar, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Voormalig secretaris Gabrielle Nuijtens toonde belangstelling voor mijn functie en ik was zeer geïnteresseerd in de functie van secretaris bij de topsector." Deze zomer werd de ruil bekrachtigd. "De Nederlandse tuinbouw, inclusief veredeling, kan zich in binnen- en buitenland verder versterken. Vanuit de topsector hoop en verwacht ik hieraan een goede bijdrage te kunnen leveren door het verbinden van initiatieven op innovatie, arbeidsmarktontwikkeling en internationalisering. De afronding van de nieuwe kennis en innovatieagenda alsmede de tuinbouwmissie naar India in oktober zijn grote activiteiten waar ik nu aan werk."

Continuïteit gewaarborgd
Met Gert Stiekema heeft de Topsector T&U opnieuw een ervaren secretaris met ruime kennis en ervaring in de sector. Zijn affiniteit met de tuinbouw is ontstaan in zijn jeugd: hij groeide op in de groentekwekerij van zijn ouders en broer in Kloosterburen (Gr), waar hij ook zijn eigen groente tuin had. Na zijn studie in Wageningen heeft hij diverse functies bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit vervult, waarbij hij veel samenwerkte met het (internationale) bedrijfsleven, (lokale) overheden en kennisinstellingen.

Loek Hermans, boegbeeld van Topsector T&U en voorzitter T&U Board: "Ik ben erg blij met de komst van Gert. Gabrielle heeft de afgelopen jaren zeer goed werk verricht bij de topsector. Met Gert hebben we een waardig opvolger. Hij zal snel zijn weg weten te vinden als secretaris van deze dynamische topsector."

Topsector T&U
Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) heeft de ambitie om wereldmarktleider te zijn op het gebied van duurzame oplossingen voor maatschappelijke problemen. Omdat de sector tuinbouw & uitgangsmaterialen nu al een sterke wereldpositie heeft en mogelijkheden om nog verder te groeien, heeft het Kabinet de sector aangewezen als topsector. Dit houdt in dat de overheid samen met bedrijven en de wetenschap gericht kennis in de sector investeert. De Topsector T&U zet zich in op het versterken van de internationale concurrentiekracht van het Nederlandse innovatieve en duurzame tuinbouwcluster.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ja of nee?

Paprikakwekerij Moors brengt op Instagram de koelkaststicker van Jumbo en het Voedingscentrum onder de...