Nieuwe mede-eigenaar voor De Vreede Holland

22-01-2021    09:54   |    Goedemorgen

Nadat hij vorig jaar is gestart als algemeen directeur, zal Ricardo Kraak vanaf dit jaar ook mede-eigenaar zijn van de 9cm specialist Phalaenopsis uit Bleiswijk.

Kraak wordt, samen met de broers John en Herman de Vreede, aandeelhouder en zorgt zodoende voor de continuïteit van het bedrijf dat inmiddels al meer dan 70 jaar bestaat. 
 
Transitie
Ricardo Kraak over de afgelopen drie jaar: “Het bedrijf heeft een transitie doorgemaakt de afgelopen jaren. We hebben grote sprongen gemaakt in de productkwaliteit en hebben het proces verder gefinetuned.” Het bedrijf dat marktleider is in grote volumes Phalaenopsis in kleine potmaat, heeft haar processen dusdanig geoptimaliseerd en gecertificeerd dat ze de Europese retailmarkt -naar de wensen van de klant- kan beleveren. “Ook door sterk in te zetten op de ontwikkeling van de medewerkers, te kiezen voor de juiste mensen op de juiste plaats en door te doen wat we beloven, hebben we het vertrouwen van de klant gekregen en daar zullen we de komende jaren verder op inzetten”, aldus Kraak.

De Vreede Holland
De Vreede Holland introduceerde in 2004 als eerste Phalaenopsis in een 9cm pot – en daarin is het bedrijf nog steeds de grootste. Met vier vestigingen en een teeltoppervlakte van 12 ha is het bedrijf de belangrijkste leverancier van de tafelorchidee. De jarenlange ervaring en uitgebreide productiefaciliteiten, weerspiegeld in de kernwaarden: verantwoordelijkheid, samenwerken, focus, en vertrouwen staan garant voor kwaliteit. Onder de slogan ‘Creating Nature’s Finest’ blijft het bedrijf continue op zoek naar nieuwe rassen en concepten voor de levering van 9cm Phalaenopsis in grote volumes aan de Europese retail. Sinds begin 2021 is De Vreede Holland met Hulst Tuinplanten de initiatiefnemer van Quality Plants Europe (QPE). Dit initiatief speelt in op de vraag van exporteurs en retailers; meer efficiëntie in de keten, innovatie, maatwerk en dus meer toegevoegde waarde voor haar klanten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Studio 0174

ACTUEEL HORTI THEMA - In het kader van het actuele horti thema Marketing & Communicatie sloot Wilfred Fransen...