Nieuwe besluiten Ctgb

03-12-2019    10:50   |    Glastuinbouw Nederland

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in november 2019 diverse besluiten genomen. Voor de glastuinbouw zijn onderstaande besluiten van belang, zo meldt Glastuinbouw Nederland.

UITBREIDING GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN

Prolectus (14453 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof fenpyrazamine heeft een uitbreiding gekregen van de toelating. Dit betreft het professioneel gebruik in de teelt van bloemisterijgewassen (onbedekte teelt), potplanten (bedekte teelt), snijbloemen (grondgebonden bedekte teelt), snijbloemen (niet grondgebonden bedekte teelt), bloembollen en bloemknollen met uitzondering van tulp en lelie (onbedekte teelt).

T34 Biocontrol (15135 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van Trichoderma asperellum stam T34 heeft een uitbreiding gekregen van de toelatnig. Dit betreft het professioneel gebruik in de bedekte teelt van kleinfruit, bladgroenten, bonen met en zonder peul; vruchtgroenten van cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van cucurbitaceae met niet-eetbare schil; koolgewassen, radijsachtingen; stengelgroenten, kruidenteelt vers en gedroogd, bloembol- en bloemknolgewassen; potplanten; snijbloemen; trekheesters; snijgroen; boomkwekerijgewassen; vaste plantenteelt; veredelingsteelt en zaadproductie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Welke kleur?

Wist je dat alle medewerkers die in de kas bij Roots werken iedere dag een andere kleur shirt dragen ten...

Tomato Throwback

Van der Voort Tomaten denkt op Instagram nog eens terug aan de opening van het Prominent DC in 2002. Als lid...