Modiform breidt assortiment duurzame potten uit

13-12-2019    10:26   |    Goedemorgen

Modiform voegt zes duurzame potten toe aan hun assortiment. Het gaat om twee thermovorm en vier Thomsen spuitgietpotten. Modiform zet zich in om de materialenkringloop te sluiten.

Met de Closed Loop Commitment richt zij zich op maximaal behoud van grondstoffen om onnodig verlies te voorkomen. Hiermee wordt de druk van hun producten op het milieu verlaagd. Modiform ontwikkelt dan ook actief producten die aan deze standaarden voldoen.

Modiforms nieuwe potten zijn carbon black-vrij. Hierdoor worden ze gedetecteerd door het Near Infrared (NIR) detectiesysteem dat bij afvalverwerkingsbedrijven wordt gebruikt. Menno Krijger (Sales Director Modiform): "Door te kiezen voor een carbon black-vrije samenstelling en grondstoffen opnieuw te gebruiken, zetten wij volledig in op hergebruik van bestaand kunststof en het verminderen van onnodig afval. Zo dragen onze nieuwe potten bij aan het optimaliseren van de materialenkringloop."

Thermovorm
De nieuwe thermovorm potten zijn terracotta en royal grey. De nieuwe terracotta pot heeft een grijze binnenkant en vervangt de huidige terracotta pot met zwarte binnenkant en is iets lichter van kleur. Vanaf half december worden de eerste nieuwe terracotta potten geproduceerd. Gedurende de transitieperiode kunnen zowel terracotta potten met grijze als zwarte binnenkant geleverd worden. Daarnaast is royal grey ontwikkeld. Deze pot is een goed recyclebaar alternatief voor de zwarte pot.

De nieuwe Thomsen kleuren zijn: terracotta R, antraciet R, mocca R en royal grey R. De nieuwe terracotta R en antraciete R pot zijn de recyclebare variant van de bestaande kleuren. De mocca R en royal grey R pot zijn een goed alternatief voor de zwarte pot. De  royal grey R pot kan ook ingezet worden als voor het gewas de lichtdoorlatendheid van de PCW grijze pot te groot is.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws