Mini-Corso trekt door regio

06-07-2020    09:36   |    Goedemorgen

Met een speciaal ingelaste mini-editie van het Varend Corso Westland is het corsoweekeinde toch niet helemaal ongemerkt voorbij gegaan. Op zaterdag trok de varende afvaardiging door Westland, Midden-Delfland, Delft en voor het eerst ook Den Haag. Zondag zouden de boten nog een ronde door het Westland maken, maar dat moest door de weersomstandigheden helaas afgeblazen worden. De harde wind maakte dat onverantwoord voor de opvarenden.

Desondanks bleek iedereen dit weekend al snel bevangen door de corsokriebels. De boten werden opgewacht door vier burgemeesters die het corso een hart onder de riem steken. Het maakt overduidelijk dat iedereen het betreurt dat het Varend Corso in 2020 niet door kon gaan, maar ook dat de deelnemers volgend jaar extra warm verwelkomd zullen worden.

De organisatie is de schippers, zangeressen en de danser en danseressen van Dans Creatie erg dankbaar, dat ze zich in de winderige en regenachtige omstandigheden staande hebben gehouden. Ze hebben er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de unieke corsosfeer dit jaar toch nog te proeven was. Daarnaast gaat ook veel dank uit naar Royal FloraHolland, Shell, Van der Valk Systemen, Floramotion en Summit Gerbera, de sponsors die dit weekend onmisbaar bleken.

Van tevoren is er geen ruchtbaarheid aan gegeven, omdat er anders mogelijk te veel toeschouwers op de boten af zouden komen. Toch heeft het Varend Corso de tuinbouw wel even in de spotlights kunnen zetten en het publiek voor volgend jaar alvast een beetje kunnen opwarmen.

Volgend jaar trekt het corso op 1, 2, 3 en 4 juli alsnog in volle glorie door de regio. Inclusief de toevoeging van de donderdagmiddag én de route door Den Haag. Want de proefvaart van zaterdag door deze stad smaakte naar meer.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws