'Met Atrium Agri gouden toekomst tegemoet'

'Met Atrium Agri gouden toekomst tegemoet'

Net voor de feestdagen heeft Atrium Agri via een persbericht de volledige overname van VB Group en Havecon aangekondigd. Gelijktijdig werd ook de volledige overname van PB tec bekend gemaakt, inclusief het deel dat in handen was van investeringsmaatschappij Victus Participations. "Met de overname van Atrium Agri kopen we eigenlijk ons eigen bedrijf terug", aldus Koen Brabander van PB tec.

PB tec is een toonaangevende installateur gespecialiseerd in elektrotechniek, watertechniek, automatisering en belichtingsinstallaties binnen de internationale tuinbouw. Het bedrijf is gevestigd in het Westland en heeft vestigingen in Noord-Amerika en Australië. Onlangs heeft PB tec haar activiteiten uitgebreid met een interne transportafdeling onder de naam PB sys. Er werken meer dan 100 medewerkers bij PB tec.

Ondersteuning resulteert in sterke groei
In december 2018 werd een meerderheid van de aandelen in PB tec verworven door Victus Participations. Victus is een participatiemaatschappij met focus op de Food en Agri sector. Destijds bleef onder andere Koen Brabander aan als commercieel directeur en aandeelhouder.

In 2019 heeft Koen Brabander met twee bevriende ondernemers, Edward Verbakel (VB) en Henk Verbakel (Havecon), Atrium Agri opgericht. Victus heeft deze ontwikkelingen met belangstelling gevolgd en ondersteund. Door de snelle ontwikkelingen binnen Atrium Agri, en de daardoor ontstane schaalgrootte, valt het samenwerkingsverband buiten de omvang van bedrijven waar Victus Participations zich op focust.

Een deal met alleen winnaars
Nu, drie jaar later is het juist Atrium Agri die de aandelen PB tec van Victus overneemt. "De belangen van de aandeelhouders binnen deze groep moeten gelijk zijn om samen vooruit te kunnen gaan", verklaart Koen. De keuze om PB tec terug te kopen van Victus, was dan ook nadrukkelijk geen keuze tegen Victus, maar vooral een keuze voor Atrium Agri. "Het zou zeker kunnen dat Atrium Agri om een volgende stap te kunnen maken in een later stadium met een private equity partij in zee gaat. We staan heel positief tegen private equity, vanwege de groeimogelijkheden die het biedt."

"Mijn samenwerking met Victus heeft drie jaar geduurd waarin we ook met Victus 2 mooie acquisities hebben gedaan in Canada en Australië", vervolgt Koen. "Ik ben ze dankbaar voor hun vertrouwen, steun en wijze lessen. Ik ben er trots op dat we gezamenlijk de eerste participatie van Victus zo succesvol hebben kunnen maken. Ik respecteer ze om hun visie waarmee ze in ons geďnvesteerd hebben, en ook weer getoond hebben bij deze transactie. Ik weet als geen ander wat voor pareltje PB tec is. Zij gaat met Atrium Agri een gouden toekomst tegemoet."

Patrick Groeneveld van Victus: "Ik ben er trots op te zien waar PB tec in een paar jaar tijd met onze hulp naar toe is gegroeid. Een succesverhaal voor PB tec, Victus, en voor onze investeerders. We onderschrijven de visie achter Atrium Agri, en dragen het stokje met een gerust hard over. Victus is actief in de Food en Agri, dus per definitie blijven we elkaar tegen komen. We denken dat ook Atrium Agri met deze overname een goede deal maakt, een deal met alleen winnaars."

Atrium Agri is een samenwerkingsverband van onafhankelijke bedrijven binnen de internationale tuinbouw. De partners van Atrium Agri zijn: Havecon, VB Group, Bom Group, CambridgeHOK, VEK Adviesgroep en JB Hydroponics. Alle partners zijn zelfstandig, sterk winstgevende bedrijven die elkaar versterken qua slagkracht, producten, diensten, innovatie en marktdekking. Er werken in totaal 400 medewerkers bij Atrium Agri wat resulteert in 400 mlj omzet per jaar.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v