LTO Glaskracht wordt aparte juridische entiteit

15-10-2018    09:46   |    Goedemorgen

Sinds 2014 werken LTO Noord Glaskracht, ZLTO en LLTB samen aan de landelijke belangenbehartiging voor de glastuinbouw. Binnen het samenwerkingsverband LTO Glaskracht Nederland geven deze verenigingen invulling aan sectorale beleidsbeïnvloeding, innovatie en kennisuitwisseling. Eind 2018 loopt deze samenwerkingsafspraak af. Het bestuur van LTO Glaskracht Nederland besloot daarom eerder dit jaar dat het tijd is voor een nieuwe stap waarbij modernisering van de vereniging en betrokkenheid van de leden glastuinbouwondernemers voorop staat. Dit besluit werd bekrachtigd door de Ledenraad.

LTO Glaskracht Nederland wordt met ingang van 1 januari 2019 een aparte juridische entiteit bestaande uit zeven regio’s en een aantal sub-regio’s. Hierin worden de leden van de vereniging LTO Noord Glaskracht en leden-glastuinbouwondernemers van LLTB en ZLTO verenigd. De huidige entiteit LTO Noord Glaskracht houdt hiermee dus per januari 2019 op te bestaan. De lokale, regionale, nationale en sectorale belangenbehartiging, beleidsbeïnvloeding, het aanjagen van innovaties en het stimuleren van kennisuitwisseling tussen ondernemers, vindt dan vanuit één ondernemersorganisatie plaats in samenwerking met LTO Noord, LLTB en ZLTO.

Met het lidmaatschap van LTO Glaskracht Nederland en de regionale LTO’s ben je als glastuinder verzekerd van de beste dienstverlening. Uitgangspunten hierbij zijn: efficiënte inzet van mensen en middelen, herkenbaarheid van één zelfstandige, onafhankelijke ondernemersorganisatie voor de glastuinbouwsector en een toekomstgerichte, krachtige belangenbehartiging van, voor en door ondernemers in de glastuinbouw. De regionale belangenbehartiging blijft plaatsvinden bij LTO Noord, ZLTO en LLTB. De drie partijen zijn momenteel in gesprek om te komen tot verdere uitwerking.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Wijziging directie Blueroots

Nadat Royal FloraHolland recent een 50 procent belang nam in Blueroots, hebben nu de twee huidige directieleden van Blueroots besloten een...

Vierdaagse zoekt groente-eters

Onderzoekers van het Radboudumc zoeken Vierdaagselopers die in de komende weken veel nitraatrijke groente willen eten of rodebietensap...