Ledenconsultatie LTO over stikstofplannen kabinet

Ledenconsultatie LTO over stikstofplannen kabinet

Het kabinet heeft in een brief aan de Tweede Kamer een aantal nieuwe stappen rondom stikstof aangekondigd. LTO legt de voortgang in het stikstofdossier komende week voor aan haar leden. Via een digitale ledenconsultatie zullen de kabinetsplannen met de achterban worden besproken.

Het Landbouw Collectief heeft om tafel gezeten met minister-president Rutte en minister Schouten van van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Bij dat gesprek is benadrukt dat oplossingen voor de stikstofproblematiek samen met de boer moeten worden gezocht, zodat de vergunningverlening weer snel op gang komt.

"Het is goed dat het overleg vandaag door kon gaan, omdat er toch weer voortgang is geboekt - zij het beperkt. We blijven serieus praten over de openstaande punten. De intenties lijken goed", zegt Trienke Elshof, als portefeuillehouder bij LTO Nederland verantwoordelijk voor het stikstofdossier.

De Kamerbrief van is een volgende stap in het stikstofdossier, maar de onderhandelingen over openstaande punten lopen door. Ook moeten de eerdere afspraken nu verder worden uitgewerkt. Het Landbouw Collectief is daar intensief mee aan de slag. Het is belangrijk dat het perspectief voor de sector en het draagvlak in de maatschappij behouden blijft.

LTO Nederland zal op korte termijn ook een inhoudelijke duiding van de Kamerbrief met haar leden delen. Het Landbouw Collectief en minister-president Rutte en minister Schouten hebben afgesproken om medio maart weer samen te komen om de voortgang te bespreken.

Lees hier meer

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v