Landwinkels populair

07-05-2020    09:58   |    Telegraaf

Boerenwinkels boeken in de afgelopen weken omzetstijgingen tot wel 80%. Dat zegt voorzitter Wessel van Olst van de coöperatie Landwinkel, een samenwerking van 91 agrarisch ondernemers met een eigen winkel.

"We zien heel veel nieuwe klanten en dat komt grotendeels door corona", aldus Van Olst. "Er is een groep consumenten die de supermarkt wat meer wil mijden en in deze periode bewust kiest voor producten uit de regio."

De trend dat consumenten meer producten rechtstreeks bij de boer kopen, was al langer zichtbaar. Volgens de laatste cijfers van Wageningen University waren er in 2018 ruim 3.000 landbouwbedrijven die aan boerderijverkoop deden. Deze bedrijven realiseren daarmee een omzet van 271 miljoen euro per jaar. In 2013 waren dat nog 2720 bedrijven, met een totale omzet van 142 miljoen euro. Van Olst verwacht niet dat supermarkten de opmars van de boerenwinkels weten af te remmen, zoals dat wel is gebeurd bij biologische winkels. "Supermarktketens proberen wel extra streekproducten aan te bieden, maar zij zijn er niet op ingericht. Ze missen de beleving en de gunfactor", aldus Van Olst.

(Foto: VisitNijmegen.com)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Welke kleur?

Wist je dat alle medewerkers die in de kas bij Roots werken iedere dag een andere kleur shirt dragen ten...

Tomato Throwback

Van der Voort Tomaten denkt op Instagram nog eens terug aan de opening van het Prominent DC in 2002. Als lid...