KPN in Club van 100

KPN in Club van 100

KPN heeft zich aangesloten bij de Club van 100 van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research. Doel van de Club van 100 is dat het Nederlandse tuinbouwcluster zijn voorsprong op het gebied van kennis behoudt door het doen van strategisch onderzoek. Inmiddels hebben zich meer dan 70 bedrijven aangesloten en dat aantal blijft groeien.

Deelnemers aan de Club van 100 krijgen toegang tot de brede expertise van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research. Op deze manier dragen ze bij aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland. Deelname aan de Club van 100 bestaat uit twee delen: 50% van de inleg blijft beschikbaar voor het bedrijf (in de vorm van snelle toegang tot kennis). De andere 50% wordt besteed aan pre-competitieve projecten.

Focusgebied KPN
KPN lijkt een vreemde eend in de bijt voor de Club van 100, dat zich richt op de tuinbouw. Niets is minder waar. "Agrifood is een van de focusgebieden van KPN", vertelt Ewout Visser van KPN. "Onze missie op het gebied van Agrifood is het Nederlandse bedrijfsleven te helpen versnellen op de digitale transformatie ten behoeve van duurzaamheid, productiviteit en circulariteit. De doelstelling van de Club van 100 sluit naadloos aan op de Agrifood strategie van KPN. Daarnaast is de Club van 100 een uniek netwerk van tuinbouwtoeleveranciers, die met elkaar onderzoek laten uitvoeren."

Voorgezette samewerking
KPN en Wageningen University & Research werken momenteel al samen. Het gaat onder meer om het gebruik van real-time drone-beelden (voor een efficiëntere gewasbescherming) en om robotica. "Grote doorbraken en systeeminnovaties zijn hard nodig om te anticiperen op de groeiende behoefte aan voedsel in de wereld', zegt Visser. 'Robots kunnen voor deze innovaties zorgen, zoals nieuwe oogstmethoden, duurzame én effectieve bestrijding van infectieziekten, efficiënt bodemgebruik en optimale groeicondities voor planten in de kas."

"Wij geloven dat digitalisatie pas effectief wordt als het goed geďntegreerd en gemanaged kan worden binnen de bestaande bedrijfsvoering. Het eco-systeem van de Club van 100 helpt ons dat te realiseren", aldus Visser. Volgens Jan Willem de Vries, projectleider van de Club van 100 liggen er nog veel uitdagingen op het gebied van het toepassen van robots en Artificial Intelligence (AI). "Op die punten kunnen we goed samenwerken. En een goede samenwerking begint met elkaar regelmatig ontmoeten en de uitdagingen in gezamenlijkheid aanpakken."

Bron: Wageningen U&R business unit Glastuinbouw

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v